Hollandske Karsten Kroon vandt Rund um den Henninger Turm efter godt forarbejde fra Andy Schleck.

For anden gang i karrieren vandt Team CSC's hollænder Karsten Kroon den tyske semiklassiker Rund um den Henninger-Turm. Andy Schleck lavede et stort stykke arbejde for sin hollandske holdkammerat, og den unge Luxembourg-rytter kom selv ind som nummer ni.

Schleck leverede et kæmpe stykke arbejde i finalen, og havde sågar kræfter til at køre raket for Kroon i sprinten, hvor hollænderen henviste en anden tidligere vinder af løbet, Davide Rebellin (Gerolsteiner), til andenpladsen. I feltet gjorde også Lars Bak et stort stykke arbejde for holdet. - Jeg er lykkelig på Karstens vegne. Han var super fokuseret på at vinde det her løb, og så gik han bare ud og gjorde det. Men Andy og Lars Bak har også en kæmpe andel i sejren. De kørte taktikken fuldstændigt til punkt og prikke og sad hvor de skulle hele vejen, sagde sportsdirektør Torsten Schmidt efter løbet.

CSC havde ikke Lasse Bøchman til start p.g.a. knæproblemer, og André Steensen og Matthew Goss udgik efter bare 60 kilometer.

- Det var hårde odds, men det gør bare Karstens, Andys og Lars' arbejde endnu mere fantastisk, konstaterede sportsdirektør Torsten Schmidt..