AaB-spillerne var jublende efter guldet kom i hus på hjemmebanen.

Efter fire minutters overtid. Efter 31 kampe. Endelig var guldet hjemme.

- Det er så sindssygt. Det største i mit liv som fodboldspiller. Tænk at jeg skulle opleve det som 34-årig, jublede Allan Olesen i sekunderne efter 2-0-sejren, der endegyldigt sender guldet til Aalborg.

Sekunder efter røg låget af den første Heineken dåse i kæmpestørrelse, så AaB-spillerne kunne få smagt sejrens sødme.

- Det smager fantastisk. Helt fantastisk, skreg Thomas Enevoldsen.

- Og det er så fortjent, at vi får det her mesterskab. Vi har været det mest stabile hold over hele sæsonen. Se hvor mange point, vi får. Så kan alle mulige eksperter sige nok så meget om spillestil. Det er overbevisende at vinde mesterskabet på den her måde, sagde Thomas Enevoldsen, inden han satte ølglasset for munden. Ved siden af ham hoppede Jeppe Curth glæden ud af kroppen iført den T-shirt, han allerede 10 minutter før tid afslørede for publikum. ”Danmarksmester 2008” var den kontante udmelding.

- Dumdristigt, måske. Men hvad fanden, vi gjorde det jo. Og vi er de rigtige mestre. Vi har været sæsonens bedste hold. Og bedst spillende i mine øjne, fastslog SAS Ligaens topscorer.

Noget mere svært var det for Thomas Augustinussen at fatte, hvad der lige var overgået ham. Igen og igen trak han den rød-hvide trøje over hovedet for lige at samle tankerne.

- Det er helt uvirkeligt, at vi endelig har fået det mesterskab. Første gang i min karriere. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare så lykkelig, sagde han, inden Aalborg Stadion gik i gang med fællessangen. ”We are the champions”.

Lige hvad de er.