Venstre vil fremlægge 55 forslag i efteråret, som skal give større valgfrihed i alt fra sygehuse over radiokanaler til udbygning af virksomheder. Pakken er partiets forsøg på at vise, hvad Venstre vil lave om på, forklarer partiformand, Anders Fogh Rasmussen.

- Tråden er at give mere frihed og flere valgmuligheder, siger han.

Omlægninger af skatten har størst prioritet med ti forslag. Venstre vil lette beskatningen af etableringskonti, indføre straksafskrivning på edb, lette vilkårene for skatten på aktieoptioner, fjerne skat på børneopsparing og gøre udlejning af værelser skattefri.

Miljøområdet har også ti forslag. Gyllebeholdere skal ud af landsbyerne, miljøstatistikken skal flyttes til Danmarks Statistik, miljøregler skal forenkles, og det skal være lettere at bygge til, for at nævne nogle. På sundhedsområdet gælder det især om at skabe frit valg. Adgangen til behandling i udlandet skal forbedres, sygehussektoren skal analyseres, og folkesygdomme skal forebygges.

Forslaget om et års barsel er også i pakken sammen med forslag til forbedringer for handicappede, hjemmearbejde, skærpelse af straffen for vold og et "kasseeftersyn" af udlændingeloven.