Efter en periode med stilstand, er der i november solgt flere lejligheder i København end de foregående måneder. Prisfald begynder at have effekt.

Opbremsning på boligmarkedet, prisfald i København og stillingskrig mellem sælgere og købere. Det har været den gængse opfattelse af boligmarkedet i de seneste måneder. Men ifølge Børsen er der grøde i markedet.

De lidt lavere priser har skabt ny interesse hos køberne, og det ser ud til at have sat boligmarkedet i bevægelse igen, skriver avisen på baggrund af nye tal fra Realkreditnettet, som holder styr på omfanget af solgte og købte boliger.

I København blev der i november skrevet slutseddel på 1.012 lejligheder, og det er mere end en fordobling af det gennemsnitlige, månedlige salg i hele resten af året, har Realkreditnettet regnet ud. Udviklingen kommer bag cheføkonom Sune Worm Mortensen fra Realkredit Danmark.

- Udviklingen på boligmarkedet i hovedstaden ser ud til at vende igen. Vi kan konstatere, at salget af lejligheder i København er fordoblet i forhold til forrige måned. Den lavere pris på ejerlejligheder i København og på Frederiksberg virker som en katalysator for et stigende salg i hovedstadsområdet, siger Sune Worm Mortensen til Børsen.

/ritzau/