Emeka Andersen, 42 år, spillede i Brøndby fra 1996-1999

- Jeg er målmandstræner i 2. divisionsklubben Avarta og serie 1-klubben Christiania. Civilt har jeg arbejdet meget med udsatte unge. Jeg og familien er flyttet ned på Stevns, hvor jeg arbejder på et opholdssted for drenge i 15-års-alderen.

***

- Da jeg stoppede med at spille fodbold, kom jeg med på bobslædelandsholdet, der havde som mål at komme med til vinter OL i Torino i 2006. Jeg er gammel ti-kæmper (atletik), hvorfra bobslæden ofte rekrutterer. Det handler om at være hurtig og stærk. Desværre blev vores pilot (føreren af en bobslæde.red.) opereret i akillessenen den sæson, vi skulle have toppet og kvalificeret os, og så endte vi med ikke at komme med. Herefter stoppede jeg. Men det var fantastisk fedt at sætte sig ned i den skide bobslæde og køre ned med 140 kilometer i timen.

***

- Mens jeg spillede i Brøndby, var jeg også glad for at dyrke andet sport. Sideløbende spillede jeg håndbold med Jesper Kasi Nielsen i Glostrup. Ikke som målmand, men som venstre back. Dengang var bænken til Superligakampe ikke så bred, så der var ikke plads til en målmand. Når jeg havde været med til opvarmningen og Mogens Krogh ikke var gået i stykker, kunne jeg smutte over og spille håndbold. Det skete mange gange. Jeg var lidt rastløs, hvilket måske også betød, at jeg ikke drev fodboldkarrieren så langt, som talentet rakte til.

- Da Jesper Nielsen nogle år senere - efter jeg var stoppet med fodbolden - gik i gang med sit håndboldprojekt i Glostrup, blev jeg hevet tilbage som spiller, og kort efter blev jeg sportschef. Da vi kom op i 2. division kom Søren Herskind ind og overtog posten.

***

- Jeg skrev kontrakt med Brøndby i 1995, hvor jeg faktisk var omkring landsholdet i 10-kamp. Jeg oplevede de gyldne år i Brøndby sammen med nogle store personligheder. Kammeratskabet var fantastisk. Jeg hørte til gruppen med Dan Eggen og Thomas Thøgersen, som tog ud og hørte musik en gang imellem. Sammenholdet gjorde, at vi stod godt sammen på banen. Jeg har aldrig prøvet noget lignende andre steder. Og så fik jeg jo også lov til at stå Champions League-kampene på udebane mod Bayern München og Manchester United.