Real Madrid var bedst i sæsonens første El Clasico og strøg alene i spidsen ved at slå Barcelona med 3-1.

Real Madrid har taget teten i kampen om det spanske mesterskab. I sæsonens første El Clasico vandt Real hjemme på Santiago Bernabeu med 3-1 over FC Barcelona.

De to giganter lå side om side i toppen af La Liga før kampen, men efter ni runder er Real på 25 point, mens Barcelona, der led sæsonens første liganederlag, har 22.

Dermed har det været en sort uge for Barcelona, der onsdag kun fik 3-3 hjemme mod Inter, og nu får meget svært ved at avancere i Champions League.

To mål i første halvleg grundlagde Reals sejr. Barcelona - uden den skadede Andreas Christensen - var længe tandløs, men alligevel lykkedes det at skabe spænding til sidst med en reducering og chance for udligning, før Real slog sejren fast.

Karim Benzema er storfavorit til at få Ballon d'Or-prisen overrakt mandag, og kort inde i sæsonens første El Clasico understregede han, hvorfor han regnes blandt klodens bedste angribere.

Godt ti minutter var spillet, da han stod det rette sted i Barcelonas felt og scorede på riposten, efter at Vinicius Junior havde fået sin friløber afværget af keeper Marc-André ter Stegen.

Forinden sled midtbanestrategen Luka Modric sig fri på banens midte og satte det farlige angreb op, selv om Barcelona gjorde alt for at rive ham omkuld.

Barcelona kom bedre med i fortsættelsen og skabte fine chancer for udligning. Robert Lewandowski var uskarp, da han ved bageste stolpe løftede bolden over mål, men var bolden gået ind, havde VAR muligvis dikteret offside.

Foran med et mål kunne Real få lov at spille kampen på sine præmisser: Stå afventende og slå til på kontra, når åbningerne bød sig. Og det var præcis, hvad der skete, da Real i det 35. minut fordoblede føringen.

Godt nok nåede en del Barcelona-forsvarere tilbage, men Real kørte bolden godt rundt, inden Federico Valverde tordnede bolden i mål fra en position uden for feltet.

Real kontrollerede kampen perfekt, og Barcelona havde meget svært ved at true hjemmeholdet efter pausen.

I stedet havde Benzema igen bolden i nettet, men denne gang blev der vinket for offside.

Man fornemmede, at Real sikkert ville køre de tre point hjem, men otte minutter før tid kom der alligevel spænding, da Ferrán Torres udnyttede en servering fra Lewandowski.

Kort før tid fik Ansu Fati chancen for at udligne, men hans forsøg sneg sig lige forbi den ene stolpe.

I stedet cementerede Real sejren på et straffespark i tillægstiden. Indskiftede Rodrygo fremtvang straffesparket og udnyttede det selv sikkert efterfølgende.