Flere danske speedwayklubbers frafald fra Superligaen får nu de fem resterende danske klubber til at danne en ny europæisk liga, skriver Herning Folkeblad. Det sker i samarbejde med med klubber i Tyskland og Sverige, og den nye "Euro-league" træder i kraft fra næste sæson.

"Vi har længe haft planer om det, som FC Københavns direktør, Flemming Østergaard, har snakket om inden for fodbold. Skal vi have noget sportsligt ud af det, må vi udvide turneringen. Derfor den europæiske liga," siger John Pedersen, formand for Herning Speedway Klub, der sammen med Brovst, Outrup, Slangerup og Holsted deltager i den nye liga.

Flere danske klubber såsom Holstebro og Odense har meldt fra til den danske Superliga af økonomiske grunde, og derfor var der kun de fem klubber tilbage i den danske liga.

John Pedersen forventer, at etableringen af ligaen bliver vedtaget på et møde i den kommende weekend. Planen er så, at en liga med otte hold - fem danske, to tyske og et svensk - skal på skinner allerede fra foråret. I 2002 vil ligaen blive udvidet til 12 hold.

Den europæiske liga vil blive kørt efter en model med indledende puljer, semifinaler og en finalerunde, hvilket betyder flere hjemmematcher end hidtil. Dermed håber man, at dansk speedway kan få et tiltrængt løft.

- Talenterne er der, men de er kun stjerner i svøb. Sporten er blevet seriøs i udlandet siden 1980'erne, da Danmark havde masser af stjerner. Økonomisk vil det betyde, at det er muligt at søge andre sponsorater end i dag, og sportsligt vil det højne niveauet gevaldigt, siger John Pedersen. /ritzau/