Uldjyder under pres inden Champions League-opgør.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Da Ikast/Bording i slutningen af 2004 præsenterede et underskud på 1,1 mio. kr., var det en formand med røde ører, der fremlagde regnskabet.

Men tiden, hvor Ikast kommer ud med underskud skal være slut. I hvert fald, hvis det står til formand Palle Høj, som sammen med bestyrelsen dels har iværksat et omfattende eftersyn af klubbens udgifter og dels har øget indsatsen for at få flere sponsorkroner i kassen.

Derudover arbejder Ikast/Bording på en kapitaludvidelse i størrelsesordenen to til to en halv mio. kr.

»Vi vil gerne have en større egenkapital, så vi kan få ro på og arbejde mere fremtidsrettet,« siger Høj, som forventer, at investorerne skal findes blandt både private og firmaer i lokalområdet.

»Vi er udmærket klar over, at hvis den operation skal lykkes, skal vi præsentere et selskab, hvor der er balance mellem indtægter og udgifter.

Derfor skærer vi også til og barberer udgifterne i øjeblikket,« siger Høj, som i den forbindelse har indført et lønloft i klubben.

Ingen spiller vil i fremtiden kunne hæve over en mio. i årsløn i Ikast.

»Vi arbejder med et lønloft i klubben. Alle spillere ligger væsentligt under en mio. i årsløn, og vi vil ikke være med i lønspiralen længere. Det vil koste os nogen profiler, men vi tror på, at vi kan klare os alligevel,« siger Ikast-formanden.

Formanden understreger, at Ikast/Bording fortsat ønsker at være med i toppen af dansk kvindehåndbold og er parate til at investere i det.

I den forbindelse er det de næste par måneders resultater overordentligt vigtige for klubben.

Vigtige måneder
I dag åbner Ikast/Bording årets Champions League mod Dunaferr i Atletion i Århus, og i den hjemlige turnering er målet at nå den forjættede slutspilsplads.

»Vi er foran budgettet med hensyn til de givtige TV-kampe i årets sæson. Men det er klart, at vi kan få problemer næste år, hvis ikke vi kommer videre fra Champions League og kommer i slutspillet i ligaen. Derfor er det da bestemt et par vigtige måneder vi går i møde,« siger Høj.

I bestræbelserne på at få succes i Champions League får Ikast/Bording den bedst mulige opbakning.

Der ventes således 4.000 tilskuere til dagens kamp, hvor ungarske Dunaferr stiller med stjerner som Palinger og Radulovic.

Cheftræner Magnus Johansson er dog optimist. Ikke mindst efter det uafgjorte resultat i Slagelse forleden:

»Stemningen og koncentrationen er helt i top. Dunaferr er indiskutabelt et klassehold. Men der er også svagheder - for eksempel i ungarernes tilbageløb. Det skal vi straffe gennem en stærk defensiv og masser af kontraløb.«

kmi@bt.dk

DR Kl. 14:40