Regeringen har problemer med at appellere til kvindelige vælgere. Og det ændrer dagens ministerrokade ikke på.

På Kvindernes internationale kampdag forsvinder to kvinder fra regeringen, mens fire mænd får nye ministerposter.

Den kønslige balance får med andre ord et ordentligt nyk i testosteron-retningen.

Og det skader statsministeren, som allerede kæmper med at overtale den kvindelige halvdel af befolkningen om sine fortræffeligheder.

Det vurderer kønsforsker Karen Sjørup fra Roskilde Universitet.



- Det lover ikke retning af, at de forsøger at gøre en indsats for at tiltrække de kvindelige vælgere. Og det kan man undre sig over, fordi regeringen kender godt sine egne problemer med at appellere til kvinder, siger hun.

- Valget af de nye ministre er et udtryk for en grim tendens: Ligestilling har meget, meget lav prioritet hos regeringen. Især hos dens ledende herrer, tilføjer kønsforskeren.

Elisabet Svane, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, mener også, at den skæve kønsbalance på det nye ministerhold sender "et uheldigt signal".

- Det tror jeg da, at regeringen får på puklen for, siger hun og undrer sig over, at ingen nye hunkøn har fundet vej til ministerlisten.

- Der sidder også kvinder i Venstres folketingsgruppe. Man kan bemærke sig, at Ellen Thrane Nørby endnu engang er blevet overset. Hun er så ofte blevet nævnt som ministeremne, siger Elisabet Svane.



På Amalienborg Slotsplads kunne en glad statsminister præsentere sine nye ansigter, men måtte også svare på spørgsmål om skæv kønsfordeling:

- Det har jeg jo ikke planlagt efter, siger Lars Løkke Rasmussen om sit mandlige ministervalg og tilføjer:

- Jeg går efter kompetencer.

Troels Lund Poulsen bliver ny undervisningsminister efter Tina Nedergaard, Peter Christensen kan kalde sig skatteminister, mens Søren Pind overtager Integrationsministeriet, som står tomt efter Birthe Rønn Hornbechs fyring.

Samtidig får Per Stig Møller også Kirkeministeriet under sig.

/ritzau/