Billund Lufthavn er lørdag blevet evakueret efter en bombetrussel.

Det oplyser lufthavnens kommunikationschef Dan Prangsgaard til B.T.

Evakueringen betyder, at terminalen er blevet rømmet, og at alt personale og alle gæster er blevet bedt om at forlade lufthavnen.

Dan Prangsgaard ønsker ikke at oplyse til B.T., hvilken karakter truslen har, eller hvordan eller hvornår den blev modtaget.

Men Dan Prangsgaard oplyser til TV 2 omkring 11.40 lørdag, at man har modtaget anmeldelsen om bombetruslen inden for cirka den seneste halve time.

Til TV Syd bekræfter hjemmeværnsafdelingen Varde, at en minerydder er på vej til lufthavnen. 

Evakueringen vil føre til forsinkelser, men på nuværende tidspunkt er det for tidligt at sige mere, da man endnu ikke kan sige, hvornår lufthavnen kan genåbnes. Det oplyser kommunikationschefen til B.T. og henviser derudover til Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi oplyser på X, at man er 'massivt til stede' i lufthavnen.

»Vi opfordrer til ikke at søge mod lufthavnen. Såfremt man er i området, skal man følge politiets anvisninger,« skriver politiet og oplyser, at det ikke har yderligere at tilføje til sagen.

Af Billund Lufthavns hjemmeside fremgår det ved 13.20-tiden, at de næste to flyafgange - mod henholdsvis Amsterdam og Frankfurt - er blevet aflyst.

På hjemmesiden fremgår der også en meddelelse om situationen:

»Terminalen er midlertidigt lukket grundet bombetrussel i lufthavnen. Der bliver taget hånd om situationen,« lyder det:

»Vi henviser til Sydøstjyllands Politi for yderligere information. Der bliver løbende opdateret om situationen på Billund Lufthavns egne kanaler.«

Billeder fra stedet viser, at tilkørslen til lufthavnen er afspærret med polititape, og at afspærringen bevogtes af betjente.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi. Det har indtil videre ikke været muligt.

B.T. følger sagen.