Caroline Wozniacki har ud af det blå fundet den gode gamle Little Miss Sunshine frem disse dage i Californien.

I hvert fald har den tilbagevendte mor vist storspil i de første tre runder ved WTA 1000-turneringen Indian Wells og var igen natten til mandag uslåelig, da hun fik skovlen under amerikanske Katie Volynets i tre sæt og dermed er klar til ottendedelsfinalen i turneringen.

En af natteravnene, der overværede Wozniackis tredje magtdemonstration i turneringen, var tennisekspert Michael Mortensen. Og det var en storspillende Wozniacki, Mortensen så på den californiske hardcourt.

»Det er en Caroline, der spiller sprudlende tennis. Den måde, som hun spiller på i øjeblikket, når hun rammer sit allerhøjeste niveau – det er noget af det bedste, jeg har set fra Caroline,« jubler han og fortsætter:

»Det er en spiller, som, man tydeligt kan se, er glad for at være tilbage på WTA-turen og gerne beviser, at hun er en af verdens bedste spillere stadigvæk.«

Udover Volynets, som rangerer som nummer 131 i verden, har den danske darling slået kinesiske Zhu Lin, som er nummer 63 i verden, mens verdens nummer 36, Donna Vekic, fik ørerne i maskinen i anden runde.

Derfor indrømmer Mortensen også, at vi stadig mangler at se, Wozniacki præstere mod en af top-spiller, før det kan konkluderes, at hun er tilbage blandt verdens allerbedste – han ser dog kun en enkelt hindring for, at det ikke kan lade sig gøre.

Et potentielt møde med verdensetteren, Iga Swiatek, er på tapetet for Wozniacki i kvartfinalen ved Indian Wells.
Et potentielt møde med verdensetteren, Iga Swiatek, er på tapetet for Wozniacki i kvartfinalen ved Indian Wells. Foto: Ray Acevedo/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Så hurtigt, som hun spiller i øjeblikket, med den tyngde, som hun har, så er der ikke nogen af de top 10-spillere, som hun ikke kan matche rent teknisk og spillemæssigt. Det er mere om hendes fysik kan følge med. Om hun kan holde det her meget høje og opskruede niveau, som hun spiller på,« 

»Altså, Iga Swiatek (Verdens nr. 1, red.) og Aryna Sabalenka (Verdens nr. 2, red.) er måske nogle spillere, hun vil have svært ved at besejre stadig, fordi de har en anden stabilitet, men kigger man længere ned ad listen, så kan hun sagtens hamle op med modstanden.« 

I ottendedelsfinalen venter nu et opgør med et for Wozniacki velkendt og vellidt ansigt i hendes gode veninde – tyske Angelique Kerber.

Og trækker Miss Sunshine det længste strå mod sin tyske veninde, får Wozniacki formentlig en oplagt mulighed for at cementere sit comeback, når verdensetteren Iga Swiatek med al sandsynlighed venter i kvartfinalen.

»Jeg håber, vi får lov at se Caroline mod verdens nummer et. Det vil være kæmpestort for hende, og det ville være en rigtig god test for hende, for hvor står hun egentlig mod de absolut bedste?,« siger Mortensen om den potentielle drømmekamp.

Først skal Wozniacki dog overkomme modstanden fra Angelique Kerber, mens Swiatek i ottendedelsfinalen skal slå verdens nummer 79, Yulia Putintseva.