Udviklingshæmmede må ikke miste penge på at arbejde på beskyttede værksteder. Socialminister Karen Ellemann (V) lover at løse problemet.

Det skal betale sig at arbejde. Også når man er udviklingshæmmet og arbejder til en lav timeløn på et beskyttet værksted. Socialminister Karen Ellemann (V) vil sikre, at der er overskud på lønkontoen, når transporten frem og tilbage til værkstedet er betalt.

- Jeg synes heller ikke, at man skal betale for at gå på arbejde. Derfor har vi specifikt spurgt kommunerne, om de kendte den problemstilling. Det er der nogle få, der gør. Det problem må vi arbejde for at løse, siger Karen Ellemann i en pressemeddelelse og henviser til satspuljen.

Den er øremærket de svageste i samfundet, og hvis de øvrige partier i Folketinget siger god for det, kan en del af puljen komme de udviklingshæmmede til hjælp.

Det er en undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der viser, at drømmen om at tjene sine egne penge risikerer at briste for udviklingshæmmede. Det skyldes, at transporten overstiger lønudbetalingen på det beskyttede værksted. Et problem, som rammer udviklingshæmmede i ti procent af landets kommuner.

Trods risikoen for at tabe penge er det Landsforeningens LEV's erfaring, at de fleste udviklingshæmmede fortsætter med at arbejde.

- De finder sig i det, fordi de ligesom alle andre gerne vil have et arbejde. De vil være som du og jeg, siger projektkonsulent i LEV Dan Schimmell.

Omkring 8000 er beskæftiget på landets cirka 200 beskyttede værksteder, og blandt dem er de fleste udviklingshæmmede. Mere end hver tredje vil gerne ud på en almindelig arbejdsplads, men da kun hver sjette af landets kommuner tilbyder det, må de fleste blive på det beskyttede værksted. Her tjener de typisk mellem fem og ti kroner i timen.

/ritzau/



Leverandør: Telegramnr.:

Telegramløbenr.:

Telegramstatus:

Fast telegramnavn: Recordversion:

Oprindelig ejer: RTZAfsender:

Landekode: Filformat:

Landenavn: Filformatversion:

Sprog: IIM version:

Ekstern besked: Størrelse:

Størrelseskode:

Forfatter: Slutstørrelse:

Spærring: NejTelegramhåndtering:

Oprettet af: BRE - 22-04-2009 13:51Refererer til:

Redaktion: Senest redigeret af: BRE - 22-04-2009 16:01

Telegramtype: NyhedTjeneste: Nyheder

Lydtype:

Fotofilnavn:

Åben fil: Sampling rate:

Software: Sampling resolution:

Softwareversion: Caption:

Byline:



/ritzau/