Franske Pierrick Fédrigo har i dag vundet sjette etape af Dauphiné Libéré. Her satte han blandt andre danske Lars Bak på plads, da etapen skulle afgøres.

Favoritterne holdt sig tilbage på dagens sjette etape af det franske cykelløb Dauphiné Libéré, der fungerer som optakt til sommerens Tour de France. Det udnyttede en af feltets franskmænd, Bouygues Telecom-rytteren Pierrick Fédrigo, som var med i dagens afgørende udbrud.

Fédrigo viste sig for stærk på den stejle afslutning i byen Briançon, hvor den danske Team Saxo Bank-rytter Lars Bak også kæmpede med om etapesejren. Han måtte dog slippe i sidste ende, og Bak sluttede 25 sekunder efter dagens vinder.

I den samlede stilling er der status quo i toppen, hvor spanske Alejandro Valverde i løbets gule førertrøje er 16 sekunder foran australieren Cadel Evans. Valverdes landsmand Alberto Contador er på tredjepladsen lidt over et minut fra førertrøjen, som meget vel kan skifte ejermand i morgen, hvor der venter rytterne en yderst hård bjergetape.

/ritzau/