Efter Jes Dorph-Petersen har valgt at lægge sag an mod advokatfirmaet, der undersøgte sexisme på TV 2, er TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt også blevet viklet ind i sagen. 

Det har B.T. kunnet fortælle ud fra dokumenter i sagen. I stævningen af advokatfirmaet Norrbom Vinding, fremgår nemlig et uddrag af et interview med Rasmus Tantholdt, hvor han fortæller, at Therese Philipsen har været grænseoverskridende, imens hun var ansat på TV 2. 

Jes Dorph-Petersen anklager advokatfirmaet og advokat Yvonne Frederiksen for ikke at have udført sit arbejde godt nok i forhold til at have vurderet vidners troværdighed og ikke at have interviewet alle relevante vidner – heriblandt Rasmus Tantholdt. 

Henriette Laursen, der er direktør i Kvinfo, mener, at Tantholdts udsagn vidner om en speciel kultur. 

»De ting Tantholdt fortæller understreger igen, at de alle har været en del af en seksualiseret arbejdskultur. Jeg tror ikke, at der er så mange arbejdspladser, hvor man render rundt og tager hænderne ned i hinandens bukser.«

Kvinfos direktør, Henriette Laursen, fortæller, at et søgsmål som Jes Dorph-Petersens kan være med til at retraumatiserer ofre. Hun understreger dog, at hun af gode grunde ikke kender sandheden i sandheden i sagen. 
Kvinfos direktør, Henriette Laursen, fortæller, at et søgsmål som Jes Dorph-Petersens kan være med til at retraumatiserer ofre. Hun understreger dog, at hun af gode grunde ikke kender sandheden i sandheden i sagen.  Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
Vis mere

I stævningen står der:

»Hun har ved flere lejligheder stukket hånden ned i bukserne på chefer til julefrokoster på TV 2,« fortæller han ifølge stævningen i et interview med Jes Dorph-Petersens advokat, Julie Stage.

»Rasmus Tantholdt nævner, at Therese Philipsen ved en anledning var fulgt efter ham ind på et toilet på TV 2, hvor hun havde gramset på ham og forsøgt at kysse ham, mens Therese Philipsens kæreste sad uden for toilettet. Rasmus Tantholdt fandt hendes adfærd meget grænseoverskridende,« står der videre i stævningen.

Ifølge B.T.s oplysninger var Therese Philipsens kæreste en del af ledelsen af nyhederne på TV 2 på daværende tidspunkt.

TV2's korrespondent Rasmus Tantholt er indkaldt som vidne i Jes Dorph-Petersens søgsmål mod advokatfirmaet Norrbom Vinding. 
TV2's korrespondent Rasmus Tantholt er indkaldt som vidne i Jes Dorph-Petersens søgsmål mod advokatfirmaet Norrbom Vinding.  Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Therese Philipsen har dog en helt anden udlægning end Rasmus Tantholdt.

»Jeg har en helt anden version af disse historier, og det ved Rasmus udmærket godt. Men jeg ønsker ikke at kaste med mudder, det er der aldrig kommet noget godt ud af.«

»Desuden tager det fokus fra den virkelige debat, nemlig magtforhold på arbejdspladsen. Da der ikke var noget skævt magtforhold mellem Rasmus og jeg, og da jeg ikke engang arbejdede på TV 2, da dette skete, er det fuldstændigt ligegyldigt, hvem der gjorde hvad, for sagens sammenhæng,« skriver hun i en mail.Ifølge Henriette Laursen gendriver de nye udtalelser de problemer, som man ved, der har været på TV 2.

»Det understreger, at der har været et kæmpe problem på TV 2 med en seksualiseret kultur, som alle, også Therese Philipsen, har været en del af. Det er her, jeg mener, at ansvaret ligger på de ældre og, cheferne på TV 2, mere, end at det ligger på en ung praktikant,« siger hun. 

Jes Dorph-Petersen kræver 1.639.508 kroner i erstatning fra Norrbom Vinding, fordi han mener, at de ikke har udført undersøgelsen godt nok.

Det drejer sig blandt andet om ikke at have hørt alle ifølge ham relevante vidner og at have vurderet vidners troværdighed på en mangelfuld måde.

I advokatundersøgelsen er der to forhold mellem praktikanter og Jes Dorph-Petersen, der er problematiske.

Det ene forhold drejer sig om en daværende praktikant, som Jes Dorph-Petersen sammen med en kollega forsøgte at presse til en trekant ved to lejligheder.

Jes Dorph-Petersen har sagt, at han ikke husker episoden, men at han samtidig ikke betvivler den, og undskylder.

Det andet forhold involverer Therese Philipsen, som i dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' fortæller, at Jes Dorph-Petersen tvang sig til samleje med hende. Episoden indgik også i advokatundersøgelsen.

Og det er her, sagens kerne ligger, for Jes Dorph-Petersen forklarer, at han ikke husker episoden, og at han afviser, at den skulle have fundet sted.

Professor Michael Gøtze har læst stævningen igennem og fortæller, at det er en særdeles interessant sag.

»Det er en speciel sag, fordi det er en af Danmarks største MeToo-sager, der nu får et retsligt efterspil. Det er en sag, hvor tingene er sat på spidsen, hvor vi har en meget medievant person på den ene side og så et højt estimeret advokatfirma, der ovenikøbet specialiserer sig i den slags undersøgelser, på den anden side,« siger professoren.

Jes Dorph-Petersen vil ikke give interview til B.T. 
Jes Dorph-Petersen vil ikke give interview til B.T.  Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Selvom Jes Dorph-Petersen sagsøger advokatfirmaet Norrbom Vinding, så handler stævningen i høj grad om Therese Philipsen. I den forbindelse mener Henriette Laursen, at man skal holde tungen lige i munden. 

»Selve magtrelationen er meget afgørende i forhold til, hvad der er foregået. Uanset hvor meget en ung praktikant danser på bordet, så er det den person med magten, det kunne være en chef og i det her tilfælde en kendt tv-vært, der skal tage ansvar for, hvor langt man kan gå.«

Henriette Laursen vurderer, at en stævning, som den Jes Dorph-Petersen har sendt afsted, kan have store betydninger for de involverede, også selvom de ikke direkte sagsøgt. 

»Jeg kender ikke sandheden i den her sag, men hvis der er foregået det, der er blevet fortalt, så kan det, der foregår nu, være retraumatiserende for Therese Philipsen. Men det er en generel betragtning.«

B.T. har kontaktet Jes Dorph-Petersen, som ikke vil stille op til interview. Det samme gælder hans advokat Julie Stage. 

B.T. har kontaktet advokatfirmaet Norrbom Vinding, men de har ingen kommentarer til søgsmålet.