Teleselskabet Sonofon skal igennem en sparerunde, der fører til afskedigelse af 80 medarbejdere i november. Selskabet henviser til den skærpede konkurrence på mobilmarkedet som årsag til nedskæringerne. Rationaliseringerne vil påvirke medarbejdere i alle dele af organisationen. Dog vil bemandingen på telefonerne i kundeservice og i Sonofons butikker ikke blive berørt.

- Det er nødvendigt, fordi vi vil være blandt de få vindere, der står tilbage, når branchen når til et normalt leje igen, siger Tage Reinert, konstitueret adm. direktør for Sonofon.

Sonofon oplyser i forbindelse med nedskæringerne, at man vil være markedsledende på det danske mobilmarked. Det betyder, at man konstant tilpasser omkostninger og organisation, så selskabet har fleksibilitet til at agere på markedet.

- Vi vil sikre, at Sonofon fortsætter sin vækst og er gearet til det skifte, vi oplever i telebranchen med internetbaserede selvbetjeningsløsninger og stærkt faldende priser. Derfor skal vi igennem en effektivisering af den eksisterende forretning, siger Tage Reinert. Selskabet havde inden afskedigelserne cirka 1400 medarbejdere.