'Ekstremt alvorlig advarsel' lød titlen på en besked, der mandag aften blev sendt ud til massevis af indbyggere over hele Paris. Beskeden var underskrevet af den franske indenrigsminister.

Panikken var derfor begyndt at sprede sig, og sociale medier blev oversvømmet med ængstelige beskeder, skriver franske Le Monde

Beskeden var dog ikke så voldsom som først antaget. Den fungerede som en forudgående advarsel og skulle informere beboerne i den franske hovedsted om, hvad de skal gøre, hvis en ulykke eller et angreb finder sted under OL.

Ifølge det franske indenrigsministerium er der ikke tale om en test. 

»Dette er ikke en test. En ekstraordinær begivenhed kræver ekstraordinær handling,« lyder det. 

De kalder samtidig OL-åbningsceremonien, som afvikles 26. juli på Seinen i Paris, for 'en af de største sikkerhedsoperationer i fransk historie. 

Advarslen opfordrede beboere, ansatte, butiksejere, hotel- og restaurantgæster til at oprette forbindelse til en platform og få en QR-kode, der ville give dem adgang til et sikret område. Det sikrede område vil være tilgængeligt 18. juli og frem til 26. juli på OLs åbningsdag.

Denne gang var der altså tale om falsk alarm, men en lignende besked vil sandsynligvis blive sendt ud, hvis en ulykke eller i værste fald et terrorangreb finder steder under OL.