Lørdag var den hollandske by Utrecht på den anden ende.

Op mod 1000 personer, hvoraf de fleste havde forbindelse til raving og squatting-miljøet, hvor man besætter boliger, holdt demonstration.

Med høj musik, hjemmelavede vogne og farverigt tøj ville de sætte fokus på 'byens udkanter', som de mener er ved at forsvinde.

Men det er noget helt andet, som folk efterfølgende har snakket om, og som har fået byens borgmester, Sharon Dijksma, op i det røde felt.

Efter demonstrationens afslutning opstod to ulovlige fester, og en bygning på gaden Biltstraat blev squattet. Først da politiet kom, blev bygningen ryddet og fem personer anholdt.

På samme gade – Bilstraat – udspillede der sig samtidigt en mindre voldelig, men mindst lige så opsigtsvækkende situation.

For et billede som flere hollandske medier har delt, viser, hvordan en kvindelig demonstrant, lige foran den helt proppede café Concours, valgte at hive bukserne ned på en mandlig demonstrant og give ham et blowjob.

Det var først, da ejeren ringede efter politiet, at de to besluttede sig for at stoppe foretagendet.

Borgmester Sharon Dijksma sammenligner det, der foregik i Utrecht, med Sodoma og Gomorra.

De to byer i Biblen, som Gud tilintetgjorde på grund af deres synder.

Helt så galt er det ikke gået for den hollandske by.

»Det er ubeskriveligt, uanstændigt og skamløst. Efter min mening er det også i strid med de værdier, som disse mennesker siger, at de står for,« siger borgmesteren til De Telegraff.

Hun fortæller videre, at demonstranterne skabte lydgener, blokerede trafikken, vandaliserede og undlod at følge politiets instrukser.

Demonstrationens arrangør, gruppen Rave voor de Rafelranden, siger dog ifølge Dagbladet til RTV Utrecht, at byens myndigheder blæser tingene op.

»Vi har fulgt reglerne nøje. Førstehjælp, kommunikation, planlægning – alt var i orden. Det, der skete bagefter, bliver fejlagtigt tilskrevet os. Selvfølgelig er der en sammenhæng her, men vi er ikke ansvarlige for, hvad folk gør efter en demonstration,« siger en unavngiven talsperson.