Nyhedsavisen fik et underskud på 127 millioner kroner i 2006 og tabte dermed hele egenkapitalen. Dagsbrun har lovet at skyde 304 millioner kroner ind i 2007.

Nyhedsavisens økonomi har fra start været fulgt med stor interesse i den danske medieverden, og årsregnskabet for 2006 viser, at det er en stor underskudsforretning i opstartsfasen. Underskuddet for den gratis avis i perioden 15. marts til 31. december lyder på 127 millioner kroner, og dermed er hele den indskudte egenkapital på 102 millioner kroner tabt.

Fremtiden for 365 Media Scandinavia A/S, der står bag Nyhedsavisen, kræver derfor nye kapitalindskud, og af revisionspåtegningen i årsregnskabet fremgår det, at Dagsbrun Media K/S er klar med en massiv pengeindsprøjtning.

- Selskabets aktionær Dagsbrun Media K/S har forpligtet sig til at tilføre yderligere egenkapital på op til 304 millioner kroner i 2007, skriver revisorerne fra KPMG C. Jespersen i påtegningen på regnskabet for selskabet.

- Det regnskab er fuldstændig tilfredsstillende og fuldstændig i overensstemmelse med det budget, der blev lagt, inden vi begyndte, siger bestyrelsesformanden for Nyhedsavisen, Svenn Dam, til Ritzau.

Det afgørende for avisens finansielle fremtid er tilsagnene fra de islandske investorer, og Svenn Dam føler, der er masser af arbejdsro på den front.

/ritzau/