TV-optagelserne kan ikke dømme ministrene. Men alligevel slipper de ikke for helt for tiltale. Deres hurtige kørsel i ministerbilerne bliver nu taget op i Folketingssalen.

Det er Morten Homann fra Socialistisk Folkeparti, der vil have en forklaring på, hvordan de kunne finde på at lade deres chauffører køre så hurtigt på de danske veje.

Han er allermest fortørnet over at se, hvordan erhvervsminister og vicestatsminister Bendt Bendtsen og hans chauffør blæser på andres liv og helbred i trafikken.

»Det var fuldstændigt hensynsløs kørsel, det man så i TV. Bendt Bendtsen og hans chauffør sætter jo helt klart andres liv på spil,« siger Morten Homann, der er trafikpolitisk ordfører for SF.

»Jeg vil nu stille nogle spørgsmål til ministeren, og så kan han jo forklare sig overfor Folketinget. Jeg synes, det er meget påfaldende, at ministrene kommer fra de partier, som netop slår hårdt på at lov og orden skal overholdes. Men der er åbenbart forskel på lov og orden for dem selv,« siger han.

Heller ikke den socialdemokratiske trafikordfører Poul Andersen har meget pænt at sige om ministernes kørsel. »Det er rystende, at høre om ministernes bilræs. Vi som lovgivere har vedtaget nogle fartgrænser, som vi er forpligtiget til at overholde.

Vi SKAL overholde sem, så simpelt er det. At Bendt Bendtsens ministerbil farer igennem et område med vejarbejde med 113 kilometer i timen er fuldstændig uacceptabelt. Jeg kan godt forstå, at folk får politkerlede, når de ser, hvordan sådan nogle ministre opfører sig,« siger Poul Andersen.

Svend Heiselberg, der er trafikordfører for Venstre, har et noget mere afslappet forhold til ministrenes bilræs. »Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige til det. Jeg har jo tidligere sagt, at det kan være svært at overholde fartgrænserne på motorvejene. Bagefter blev jeg så belært om, at det er meget nemt.

Men jeg så selv indslaget i TV, og der hvor Bendt Bendtsens ministerbil kører 150 km/t ganske få meter bag ved den forankørende og så med 113 km/t gennem et område med vejarbejde og en begrænsning på 80 km/t, det er ikke særlig fornuftigt. Og jeg vil da gerne henstille til ministrene, at de skal overholde færdselsreglerne,« siger han.