Festival-gæsterne smider titusindvis af kroner i butikkernes kasser. Endnu er det sandaler, alkohol og myggespray der står øverst på indkøbssedlen, men gummistøvlerne er bestilt hjem.

Forretningerne i Skanderborg har kronede dage. Hos gæsterne til ’Danmarks smukkeste festival’ er der ingen smalle steder og indkøbsvogn efter indkøbsvogn bliver fragtet til lejrpladserne.

- Vi har den her stand når der er festival og vi sælger mange hundrede flasker i løbet af ugen. Pengene sidder løst, så vi har et godt salg. Men vi har jo været klar længe, så de kan ikke tørlægge os, siger Jonna Petersen, der står ved indgangen til Løvbjerg centret og sælger spiritus.

Som en god forretningskvinde har hun naturligvis smagsprøver til kunderne.

- De tager én smagsprøve når de går ind og så snupper lige én på vej ud også, smiler Jonna Petersen.

Uden for Løvbjerg er Kuno, Kenneth og Morten på vej til deres lejr læsset med dåseøl og madvarer.

- Så kan vi i hvert fald klare os til i morgen, siger Morten Nagel fra Slagelse.

Som garvede festival-gæster har de naturligvis sørget for et ekstra telt til alkohol og madvarer.

Populære telte
Det er nu ikke alle gæster, der er lige så forberedte som de tre Slagelse-fyre. I Intersport på hovedgaden i Skanderborg sælger Børge Skovborg stadig mange telte.

- Indtil videre er det teltene der sælger bedst. Regntøj og gummistøvler er ikke så populært endnu. Men vi har bestilt meget hjem. Vi vil ikke risikere at stå i samme situation som sidste år, hvor der slet ikke var nok, fortæller Børge Skovborg, der regner med at hans omsætning bliver fordoblet under festivalen.

Hos apotekeren ikke langt fra festivalens hovedindgang er der også gang i omsætningen.

- Rigtig mange af de kunder vi har i de her dage kommer fra festivalen. Det er især syreneutraliserende tabletter til maven, ørepropper og myggespray der bliver købt. Myggene er et stort problem derude i år, siger ekspedient Erika Jørgensen.

Der findes dog ét sted i Skanderborg, hvor de ikke har travlt i disse dage. Frisør Karina Pedersen oplyser, at de simpelthen lukker fredag og lørdag.

- Folk der kommer på festival kommer ikke for at blive klippet. Vi har simpelthen ikke noget at lave, fortæller Karina Pedersen, der dog også lige tilføjer en bonus ved at lukke i weekenden:

- Så kan vi jo også selv komme til festival.