Industriganten Danfoss åbner oplevelsespark, hvor børn kan lege sig til teknisk viden. Håbet er, at parken vil inspirere flere til at vælge tekniske uddannelser

Den danske industrigigant Danfoss slår den 5. maj dørene op til Danmarks første science- og oplevelsespark for hele familien i Nordborg på Als. Håbet er, at Danfoss Universe til 135 mio. kr. gennem leg skal åbne især børn og unges øjne for teknologiens muligheder og få flere til at vælge de tekniske uddannelser som levevej.

- Vi adskiller os fra kommercielle forlystelsesparker, fordi vi ikke går op i besøgstal som et mål sig selv. Vi har et mål på 160.000 besøgende det første år. Men det handler for os først og fremmest om at få glade besøgende, som det er lykkedes os at udbrede kendskabet til naturvidenskab til, siger adm. direktør i Danfoss Universe, Charlotte Sahl-Madsen.

Parken er på foreløbig fire hektar og med masser af muligheder for udvidelse, hvis det bliver en succes. Den omfatter over 150 inden- og udendørs attraktioner inden for temaerne: Naturens kræfter, Teknologien og Det kreative menneske.

/ritzau/