Enhedslistens Frank Aaen stemte imod statens likviditetsgaranti: Det går ikke ud på at redde småsparerne i Roskilde Bank, men derimod millionærerne.

Bankkunden med mere end en milliard kroner på kontoen i Roskilde Bank bliver sikret af statens garanti. Men det unge menneske, der har sat sin børneopsparing i Roskilde Bank-aktier har tabt hele sin opsparing.

Det finder Enhedslistens Frank Aaen ikke rimeligt. Han stemte imod statens likviditetsgaranti på op mod 20 milliarder kroner.

- Det er socialhjælp til spekulanter. Der er indskydere med helt op til 1,3 milliarder kroner i banken. 75 procent af hele beløbet ligger på folk, der har skudt mere end 10 millioner ind i banken. Det her går ikke ud på at redde småsparerne i Roskilde, det går ud på at give socialhjælp til spekulanter, siger Frank Aaen til Ritzau.

Han mener, at økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) er ude på et sidespor, når han taler om finansiel stabilitet.

- Kreditvurderingsfirmaet Standard and Poors har været ude at sige, at det ikke har noget på sig. De danske banker er så velkonsoliderede, at de kan låne på sædvanlige vilkår, uanset om vi havde haft krakket i Roskilde Bank eller ej. Det store låneunderskud overfor udlandet, som ministeren taler om, er fordi storbanker som Danske Bank har store lån i udlandet. Men Danske Bank bliver ikke vurderet ud fra, om Roskilde Bank er gået ned, siger Frank Aaen.

/ritzau/