Selv pensionisternes kaffetår svindles der med i Farum.

I mere end to år har Farums pensionister nydt godt af sydens sol på kommunens regning. Samtidig har Farum Boldklub nydt godt af de sponsorater, som rejsernes overfakturering har betalt.

Men overfaktureringen af rejsernes pris med 500 kroner pr. næse er langtfra den eneste metode, som borgmester Peter Brixtofte har brugt til at sluse gigantiske beløb fra kommunekassen og over i hans elskede boldklub.

B.T. kan i dag afsløre, at der helt ned i de små detaljer - i dette tilfælde den kop kaffe, som alle pensionisterne bliver budt på ved introduktionsmødet inden afgangen fra Farum til lufthavnen - er blevet svindlet og bedraget med skatteborgernes penge.

Bilag, der er i bagmandspolitiets besiddelse, viser, at kommunen betaler ikke mindre end 7.000 kroner til Farum Boldklub, hver eneste gang et hold pensionister sendes af sted på velfærdsrejse. Og det er de siden starten for mere end to år siden blevet omtrent på ugentlig basis.

Regnskabet ser således ud: Alle pensionisterne deltager i et introduktionsmøde før afgangen. Dette sker i Harald Nielsen Loungen på Farum Park - hotellet er ejet af Farum Boldklub A/S.

Her trakteres de forventningsfulde rejsende med en kop kaffe og en omgang generel information om rejsen. Betalingen for det overdådige kaffe-traktement går til Farum Boldklub A/S og lyder fast på 2.000 kroner. Og så kommer det rigtigt smarte træk fra Brixtoftes side.

Eftersom arrangementet foregår i Farum Boldklubs lokaler - den eksklusive Harald Nielsen Lounge - skal klubben naturligvis have leje for lokalet i det korte tidsrum, som mødet står på. Regning: 5.000 kroner til Farum Boldklub A/S - selv om Farum Boldklub i forvejen får sin husleje betalt af ingen ringere end Farum Kommune!

Alt i alt betaler Farum Kommune dermed - uge efter uge året rundt - 7.000 kroner til boldklubben for en gratis kop kaffe til pensionisterne. Det giver en samlet bonuscheck til borgmester Brixtoftes fodbolddrøm på mere end 700.000 kroner. Penge, der i de sidste to år er flået op af lommerne på byens skatteborgere og stoppet dybt ned i de mere og mere bugnende lommer i Farum Boldklub A/S.

»Nåh . . . Det virker jo fuldstændig vildt. Vi har jo i kommunen nogle udmærkede lokaler, som man kunne bruge i stedet for at leje sig ind hos boldklubben,« siger en rystet Sabine Kirchmeier-Andersen (S):

»Man kunne jo sagtens finde et andet sted, hvor der ikke skulle betales en krone. Det lyder fuldkommen gakket, men det er da interessant, at boldklubben kræver, at kommunen skal betale for lejen af lokalerne, samtidig med at kommunen allerede betaler boldklubbens husleje.

At betale 5.000 kroner i lokaleleje er fråds . . . jamen hold da kæft mand. Det er jo helt vildt,« siger Sabine Kirchmeier-Andersen.