Flere akutte lægebiler skal give alle danskere mulighed for at få lægehjælp på skadestedet, mener formanden for Lægeforeningen.

Når den voldsomme ulykke sker, eller sygdom truer livet, rykker en akut lægebil ud sammen med en ambulance, så lægen kan redde liv på stedet.

Sådan er det nogle steder i Danmark, men ikke alle steder, og det er en urimelig forskelsbehandling, mener Lægeforeningen.

- Alle danskere bør have mulighed for at få lægehjælp på skadestedet, hvis det kan redde liv og øge behandlingsmulighederne, siger lægernes formand, Mads Koch Hansen, til Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Han vil på Lægeforeningens årsmøde lørdag fremsætte ønsket om en national plan for den akutte hjælp.

- Vi har en national plan for behandlingen på sygehusene og bør have en tilsvarende for det livreddende arbejde, som ligger uden for sygehusene, siger han.

Ideen om en national plan får opbakning fra Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), men han vil ikke lægge sig fast på, at bilerne skal bemandes af læger.

- En plan skal hvile på en grundig analyse af, hvad der virker. Viser det sig, at vi får lige så meget sundhed for pengene ved at bemande bilerne med f.eks. narkosesygeplejersker, skal vi ikke sætte læger i bilerne, siger han til Jyllands-Posten.

Hjerteforeningen bakker op om lægernes ønske.

BNB