Tyske medier og tilskuere hetzer Team CSCs Voigt.

LE GRAND BORNAND: Jens Voigt. Humørbomben hos Team CSC.

Altid med et smil på læben og en frisk bemærkning klar på tungen. Men ikke længere. Den muntre mand fra Berlin har vendt mundvigene nedad. Han er rasende og grædefærdig.

Han har fået sit eget lands cykelfanatikere og medier på nakken.

Efter sin sublime kørsel på tirsdagens 15. etape til Villard-de-Lans, hvor kraftværket Voigt blev kaldt tilbage af Bjarne Riis og kørte landsmanden Jan Ullrich ind, har der hersket en særdeles oppisket stemning i det tyske.

Kulminerende på ondsdagens enkeltstart op ad Alpe d'Huez.

»Jeg blev råbt de værste gloser ind i hovedet af de tyske fans. Jeg blev kaldt forræder. Det var ren ondskab. Jeg havde mest lyst til bare at stå af cyklen og tude. Det ramte mig meget hårdt,« sagde en mut Jens Voigt.

»Det knuste mit hjerte at indhente Jan Ullrich. Jeg vil altid foretrække at se ham vinde Tour de France fremfor Lance Armstrong. Men jeg gjorde mit job, og jeg er 100 procent loyal over for Bjarne Riis og Ivan Basso,« sagde tyskeren.

Jens Voigt giver de tyske medier en stor del af skylden for »Judas-stemningen«.

Især TV-kanalen ARD har kørt hårdt på ham og blandt andet kaldt ham en skamplet.

»Jeg har aldrig været udsat for sådan en behandling før i mit liv,« raste han:

»At kalde mig Judas er forkert. Jeg kørte røven ud af bukserne for Jan Ullrich ved OL i Sydney i 2000. Og jeg er klar til at dø for ham til OL i Athen. Sådan siger en Judas ikke.«

I det hele taget er løbsdirektør Jean Marie Leblanc ikke stolt over publikums måde at opføre sig på langs de franske landeveje.

På Plateau De Beille blev Iban Mayo hånet af sine egne fans. Og på Alpe d'Huez blev der spyttet på Lance Armstrong.