Tysk bank advarer kunder mod køb af danske obligationer

Tysklands største bank, Deutsche Bank, fraråder investering i danske obligationer frem til folkeafstemningen om euroen 28. september, skriver Berlingske Tidende.

Dr. Werner Becker, der er seniorøkonom i Deutsche Bank, siger, at hans bedste råd til investorerne nu er at lade være med at investere i Danmark på grund af usikkerheden om folkeafstemningens udfald.

- Jeg råder de investorer, der allerede har investeret i danske obligationer, til at trække deres penge ud, hvis de forventer et negativt resultat af folkeafstemningen, siger dr. Becker.

De økonomer fra Deutsche Bank, Merrill Lynch, Goldman Sachs og Morgan Stanley, som Berlingske Tidende har talt med, er i deres vurderinger enige om, at Danmarks Nationalbank efter et nej må tage renteforhøjelser i brug for at forsvare kronekursen, hvilket igen får afsmittende virkning på obligationsrenterne.

Dr. Werner Becker fra Deutsche Bank vurderer tilmed, at presset kan blive så stort, at Danmark midlertidigt må udvide det snævre bånd på plus/minus 2,25 pct., hvor kronen kan bevæge sig i forhold til euroen, inden Den Europæiske Centralbank iværksætter støtteaktioner.

Ingen af økonomerne venter dog, at båndet udvides til plus/minus 15 procent, som Grækenland opererer med.

/ritzau/