Hollywods stjerner står nærmest i kø får at gå ned i løn - og op i prestige som skuespillere. De gør begge dele ved at spille teater i England. Den nyeste, der er rejst øst over, er Robert de Niro.

Han følger i sporet på Kathleen Turner, Daryl Hannah, Nicole Kidman, Jessica Lange, Macaulay Culkin, Kevin Spacey og Donald Sutherland.

de Niro, der for tiden gør sig i film-komedien "Meet the Parents", siges at være ude efter en penthouse-lejlighed til 50 mio. kr. i det nye, fashionable Docklands ved Themsen.

Stedet er allerede døbt "Londons lille Hollywood", og her vil de Niro bo, mens han - ifølge avisen The Observer - skal spille med i Yasmin Rezas succes-stykke "Kunst" (herhjemme spillet med bl.a. Frits Helmuth og Preben Kristensen).

I sommer dukkede barnestjernen fra "Alene hjemme", Macaulay Culkin op i en snart helt voksen udgave på scenen i London og blev rost for sin rolle i "Madame Melville".

Og Daryl Hannah spillede i London sceneudgaven af Marilyn Monroes rolle i "Den søde kløe".

Noget senere fik Kathleen Turner forside-overskrifter for sin rolle som Mrs. Robinson i "Fagre voksne verden".

For tiden har Jessica Lange en stor kunstnerisk succes i rollen som den i morfin-plagede mor i O'Neills "Lang dags rejse mod nat". Og på det lille bitte forstadsteater, Almeida Theatre i Islington, har Kevin Spacey scoret stor sejr i et andet O'Neill-stykke, "Ismanden kommer".

Det er blevet en legende, der fortælles vidt og bredt, hvordan Nicole Kidman tog til takke med sølle 2.500 kr. om ugen for at spille med i stykket "The Blue Room", og det anslås, at Kathleen Turner næppe fik mere end 2 mio. kr. ud af sin 19 uger lange optræden i London - det er, hvad hun får om ugen, når hun indspiller film.

Men det er alligevel ikke lige meget, hvad det er for et stykke, de amerikanske stjerner spiller med i England.

Således gik det helt galt for Donald Sutherland i "Enigmatic Variations" og for Greta Scacchi i "The Guardsman".

De blev begge sablet ned af kritikken - med det resultat, at begge stykker blevet taget af plakaten efter to triste uger.