Den danske kyllingebranche og Udenrigsministeriet arbejder på højtryk for at redde Danmarks millioneksport til den arabiske verden.

LÆS FLERE ARTIKLER HER
  • NU KØRER RYGTERNE OM SVINE-PROTEIN I DANSKE KYLLINGER OGSÅ I MEDIERNE I MELLEMØSTEN


Indsatsen er blevet nødvendigt, efter at en udsendelse på TV2 har sat gang i rygter om brug af svine-protein i danske kyllingeprodukter.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det saudi-arabiske dagblad Al Watan skriver, at danske kyllinger er fyldt med svine-protein. Afsløringen er angiveligt baseret på TV2-programmet »Operation X: Pumpede kyllinger.«

- Usagligheden er virkelig i højsædet, siger Rose Poultrys direktør Per V. Møller til Dagbladet Holstebro-Struer.

Den arabisksprogede avis har ifølge handelsattaché Sigurd Andersen fra den danske ambassade i Riyadh skrevet, at 40 procent af alle kyllinger på det danske marked indeholder gris og vand, men Sigurd Andersen fastslår nu i et dementi af Al Watans artikel, at der er tale om en »total forvanskning«, og at påstanden på ingen måde afspejler, hvad der reelt blev fortalt i udsendelsen på TV2.

I sin engelsksprogede henvendelse til de arabiske medier skriver den danske ambassade, at tv-programmet forsøgte at fortælle, at det er muligt at tilsætte vand og salt i så store mængder, at op til 40 procent af den enkelte kyllingefilet består af vand og salt.

- Udsendelsen forsøgte også at lave en parallel pointe om, at svine-protein også kunne bruges som tilsætningsstof. Men programmet undlod at fortælle, at denne proces ikke bliver anvendt i danske slagterier, skriver den danske handelsattaché i ambassadens henvendelse til de arabiske medier.