Lyt til artiklen

Den danske landsholdsspiller Joachim Andersen er ufrivilligt havnet som tirsdagens altoverskyggende samtaleemne verden over.

For efter mandagens kamp mod Liverpool, hvor Crystal Palace-spilleren blev stanget ned af Darwin Nunez, hvilket resulterede i et rødt kort til den uruguayanske angriber, er danskeren blevet bombarderet med hadbeskeder og dødstrusler.

Noget, som nu har fået Spillerforeningen op af stolen.

»Det skal ud af vores sport,« lyder det som det første fra direktør Michael Sahl Hansen i en pressemeddelelse, inden han fortsætter:

Foto: PETER POWELL
Vis mere

»Vi kan ikke dokumentere, at tilfældene bliver flere. Men det er ikke desto mindre vores klare fornemmelse gennem vores samtaler med spillere, og når vi følger de sociale medier, at grovheden er taget til.«

Det var 26-årige Joachim Andersen selv, der tirsdag på Instagram kunne fortælle, at han havde modtaget omkring 400 voldsomme beskeder på de sociale medier i kølvandet på mandagens kamp mod Liverpool.

Her gik bølgerne højt, og det blev til sidst for meget for nyindkøbte Darwin Nunez, som blev dækket op af den danske forsvarsspiller.

Det eskalerede dog, da Nunez valgte at nikke Joachim Andersen en skalle, hvilket gav rødt kort til angriberen. En episode, der altså medførte adskillige beskeder i den danske landsholdsspillers indbakke.

Darwin Nunez modtog det røde kort efter at have stanget danskeren ned.
Darwin Nunez modtog det røde kort efter at have stanget danskeren ned. Foto: PETER POWELL
Vis mere

'Fuck dig. Jeg slår dig ihjel. Dig og din familie. Vi ses', stod der eksempelvis i én af de voldsomme beskeder, som danskeren delte på det sociale medie.

Joachim Andersen skrev ligeledes i sit opslag, at han håbede, at både Premier League og Instagram ville gøre noget ved sagen, og så sendte han også en opsang til de personer, der havde skrevet og sendt beskederne.

'Jeg forstår, man støtter et hold, men hav noget respekt og lad være med at spille hårde online,' skrev han.

Og netop forsvarsspillerens beslutning om at dele nogle af de mange beskeder med offentligheden er det rigtige at gøre, mener Spillerforeningen.

»Joachim gør det helt rigtige ved at dele det. Vi skal have det frem i lyset. Vi vil ikke have det i vores sport,« lyder det fra Michael Sahl Hansen.

Ifølge B.T.s oplysninger har Crystal Palace tænkt sig at melde flere af beskederne til politiet.

B.T. har uden held forsøgt at få en kommentar fra den danske forsvarsspiller.