Det er spritnyt. Det vidner malerpletterne i loften om. Taget i brug i september og kun været brugt 18 gange. Det er Atletico Madrids hjemmebane Wanda Metropolitano, Champions League-finalens scene i 2019, men i aften nok først og fremmest gravsted for FC Københavns europæiske drømme.

Og Ståle Solbakkens mandskab har brug for mere end bare hjælp på Wanda Metropolitano, hvis ikke det efter 1-4-nederlaget i København skal øges til en af de øretæver, der ikke nøjes med at efterlade et blåt øje, men et lille ar.

LÆS OGSÅ Bendtner single igen? Nu har han også slettet alle billederne af modelkæresten

Hjælpen har Ståle Solbakken dog ikke taget med hjemmefra. Tre normalt sikre startere i nordmandens 4-4-2 er slet ikke taget med, så førstemålmand Robin Olsen, viceanfører Nicolai Boilesen og angrebsesset Federico Santander må se kampen på skærmen i København. og Ståle Solbakken nævnte da selv ’god træning’, da han afslørede, at Viktor Fischer fik en halvleg til en time på kanten.

»Man kan sige, at det er træning, men vi skal jo heller ikke køres ud. Vi skal ud og spille en taktisk god kamp,« lød det fra FCK-manageren, der altså vil dæmme op for en lussing som den i København.

 

visninger

»Atletico Madrid peaker for tiden. Jeg har set rigtig mange kampe med dem, og lige nu topper de. De har en meget stabil formkurve, og nu er det ikke længere kun defensiven, der sidder godt. De skaber mange chancer,« siger Solbakken.

FC Københavns sportslige Interrail har ikke været sexet i denne sæson med flest stop i Østeuropa undervejs mod modstandere med større fodboldmæssige evner end tiltrækningskraft. Men det har dog været endnu en tur derud, hvor Ståle Solbakken henter sin energi, hvor spillerne øger deres værdi og hvor FC København tjener på den gode side af 50 millioner kroner. Og måske slutter det i aften ikke bare for i denne gang, men også helt for i år.

»Vi ved ikke, om vi kommer til at spille i Europa i næste sæson. Det vil være uvant og anderledes, så lad os da huske at kigge godt efter på det her stadion og få det ind,« siger William Kvist.

For københavnerne halter i Superligaen, hvor det lige nu handler om at få løvemåsen med sig i mesterskabsslutspillet, og de FC København-fans, der tog turen via Bruxelles for at kunne se Europa League 1/16-finalens returkamp mod Atletico Madrid, snakkede da også om netop det scenario: »Tænk, hvis vi står Kristi Himmelfartsdag og skal håbe på, at Brøndby vinder pokalen, så vi kan komme i Europa,« lød det. Og det er ikke kun fansene, der tænker de tanker. Også anføreren er realistisk nok til at se, at aftenens opgør mod Atletico Madrid kan være det sidste i Europa i 2018. Og det vil give et hak, hvis det ender med at være det.

LÆS OGSÅ Solbakken sparer stjernerne: Derfor kaster han FCK-reserver ud på dybt vand

»Det er klart os, der i nyere tid har slået dørene til Europa åbne og haft mange store kampe. Det er en del af forretningsplanen at komme i Europa. Det er en del af strategien i forhold til økonomi, selvforståelse og det niveau, vi gerne vil udvikle spillere fra og til. Så det er et niveau, vi skal op på igen. Det vil gøre ondt, hvis vi ikke spiller i Europa i næste sæson,« siger William Kvist.

Konsekvenserne kan være store. Europæiske gruppespil har været en selvfølge i FC København med 11 styks de seneste 12 sæsoner. Ståle Solbakken har brugt europæisk fodbold som lokkemiddel til de dygtigste spillere, som også havde større og stærkere bejlere. Parken Sport & Entertainment har kunnet skrive mindst 50 millioner direkte ind i budgettet - og haft realistiske forhåbninger om de mere end 100 millioner, som Champions League giver. Derfor er europæisk fodbold så essentielt i FC København.

»Vi havde også et år, hvor vi røg ud til Jablonec og derfor ikke spillede Europa. Dem skal vi ikke have for mange af. Det er vi meget bevidste omkring på flere niveauer. Der er noget selvforståelse, noget sjov og ballade, nogle penge og så noget om at være attraktiv for udlændinge og udlandsdanskere. Viktor Fischer ville da synes, at det var rart for sin udvikling og for at komme videre, hvis han ikke kun skulle spille Superliga,« siger William Kvist, der har en forhåbning om at forlade Europa for denne gang med æren i behold.

»Der er en forskel på at spille uafgjort eller tabe med en og så at tabe 5-0. Det er to forskellige måder at komme videre på. Den her kamp skal bruges til at bygge op. Vi ved godt, at der skal meget, meget, meget til for, at vi vinder 4-0 og går videre. Men vi vil gerne bruge kampen som en trædesten videre,« lyder det fra FCK-anføreren.

Med andre ord er spørgsmålet, om københavnerne i aften danser til tonerne af Beach Boys’ Good Vibrations - eller må råbe om hjælp fra Wanda.