Bosnien er færdig ved VM. Det står klart efter det andet nederlag i slutrunden, efter Nigeria vandt 1-0 i midnatsforestillingen i gruppe F, hvor Argentina tidligere lørdag slog Iran med 1-0 på et sent mål af Lionel Messi.

Nigeria lagde klart bedst ud og fik truet modstandernes mål, men Thomas Sørensens rival i Stoke-målet Asmir Begovic havde ikke de store kvaler med at få styr på Nigerias forsøg, der mestendels kom fra distancen.

Langsomt begyndte Bosnien, der også tabte til Argentina, dog at sætte sig på spillet, og det var ikke ufortjent, at Manchester City-stjernen Edin Dzeko efter 20 minutters spil bragte sit hold foran 1-0. Zvjezdan Misimovic lagde en god bold bag Nigerias forsvarslinje, og Edin Dzeko var sikkerheden selv på afslutningen. Desværre for Bosnien havde linjedommeren dog vinket angriberen fejlagtigt for offside, og så blev målet annulleret af dommer Peter O'Leary fra New Zealand.

I stedet var det så Nigeria, som fik et lidt kontroversielt mål efter næsten en halv times spil. Emmanuel Emenike fik i højre side en stikning, og efter lidt kamp med Emir Spahic kunne han lægge bolden tilbage til en fremadstormende Peter Odemwingie, der trillede bolden under benene på Begovic. Mange af de bosniske spillere klagede over, at Emenike havde revet lidt for meget i Spahic, men dommeren dømte mål.

Den stilling holdt til pausen, og Nigeria virkede i anden halvleg meget tilfreds med den snævre føring, for holdet parkerede bussen foran eget felt og levede på omstillinger, mens Bosnien forsøgte at lirke de afrikanske mestres forsvar op.

Da det ikke lykkedes ret godt for Bosnien, reagerede træner Safet Susic og gik over til et tremandsforsvar allerede 15 minutter inde i halvlegen. Den manøvre var Emmanuel Emenike tæt på at straffe kort efter, men alene med målmanden fik han fra en spids vinkel ikke lukket kampen.

Kun i overtiden fik Dzeko en stor mulighed for at udligne, men hans afslutning ramte målmanden og bagefter stolpen, og derfor vandt Nigeria 1-0.

Dermed stryger Nigeria op på fire point på andenpladsen i gruppe F, som Argentina fører med seks point. Iran har et point efter to kampe og møder i sidste gruppekamp Bosnien, mens Argentina skal spille mod Nigeria.