Efter skidt start på året stormer Team Riis frem på verdensranglisten efter flot sejr til Tyler Hamilton i Romandiet Rundt.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Efter en mareridtsagtig indledning har Team CSC endelig fået fart i cyklerne.

Og kæden er i den grad sat på den store klinge. I går vandt Jakob Piil Danmarks største endagesløb, CSC Classic i og omkring Århus, og i Schweiz tog Tyler Hamilton sig af både den afsluttende enkeltstart og den samlede gevinst i Romandiet Rundt - et etapeløb, der pointmæssigt matcher storløb som Paris-Nice og Schweiz Rundt.

I omegnen af 900 point til verdensranglisten i løbet af en uge, som blev indledt med Tyler Hamiltons overrumplende triumf i Liege-Bastogne-Liege, skaber afsættet til et spring frem mod de mest succesrige cykelhold i gamet.

Ifølge Bjarne Riis er man efter weekenden nummer seks på ranglisten for professionelle cykelhold, og det giver mulighed for stille og roligt at se frem mod sæsonens helt store mål, Tour de France i juli måned.

»Det er perfekt. Nu er der ingen stress frem mod Touren. Tyler holder en uge fri nu. Han skal ikke køre ret mange løb frem mod Touren. Formentlig Luxembourg Rundt, Classique des Alpes og Dauphiné Libéré.

Men det er meget op til ham selv. Han har jo i den grad vist, at han formår at træne sig i form,« siger Bjarne Riis, som altså i går kunne notere tre triumfer.

Jakob Piil leverede for øjnene af chefen og tilskuerne i Århus den ene. Fynboen med adresse i Spanien har slet ikke kunnet få tingene til at fungere i denne sæson, og netop CSC Classic var udset som et muligt vendepunkt efter måneder bagest i felterne.

Allerede fra morgenstunden trådte den senere vinder igennem som deltager i morgenudbruddet på 12 ryttere, og det var faktisk resterne af dette, som formåede at holde til de små omgange i det centrale Århus.

Jakob Piil og Thomas Bruun Eriksen fra Team CSC endte i klassisk duel med konkurrenterne fra Team fakta, repræsenteret af Scott Sunderland og Jørgen Bo Petersen samt Göran Jensen, Glud & Marstrand Horsens, og på Frederiks Allé var der heller ikke så meget tvivl om udfaldet. Piil-en blev skudt af.

»Sejren kommer ovenpå et par meget svære måneder for mig,« siger Jakob Piil.

I Romandiet Rundt var situationen anderledes. Her skulle holdets amerikanske kaptajn udnytte sin topform fra Liege-Bastogne-Liege, og planerne holdt. Tyler Hamilton vandt den afsluttende enkeltstart over godt 20 kilometer og kørte hurtigt nok til også at vinde samlet.

»Liége og Romandiet var mine vigtigste mål i det her forår, og at nå til tops i dem begge er som en drøm, der går i opfyldelse,« siger Tyler Hamilton.

Indtil Liege-Bastogne-Liege-triumfen har foråret budt på nærmest endeløse CSC-taler om svigtende form, sygdom, skader og fyringer. De er nu afløst af gode ben, laurbær og toppen af ranglisterne.

Hvad er der sket, Riis?

»Jeg har hele tiden troet på, at vi havde nogle gode cykelryttere, som kunne vinde cykelløb, og det var jo planen, at netop de her ryttere med Tyler i spidsen skulle toppe netop nu,« siger Bjarne Riis.

Men det er kun få uger siden, at du følte behov for at skælde en række af rytterne ud for manglende professionalisme.

»Jo, men selv om jeg hele tiden har haft troen på rytterne, er det jo ikke ensbetydende med, at der er nogle undervejs, som har behov for at få at vide, at de altså skal bide lidt hårdere i kablerne,« siger Bjarne Riis.