Skyldes storbrande i Esbjerg hævn, forsikringssvindel - eller var en pyroman på spil?

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Rygterne svirrer i Esbjerg, efter at byens to kendte diskotekter, Club Liquid og Twist & Shout, nedbrændte natten til i går. Sladderen får ikke for lidt.

Der tales om hævn, påsatte brande og forsikringssvindel ved millionbranden, men kendsgerningen er, at kriminalpolitiet i Esbjerg endnu ikke kan sige noget som helst om brandårsagen.

»Vi tager rygterne i stiv arm. Sådan er det altid i den slags situationer. Efter vores bedste overbevisning er der ikke tale om nogen påsat brand,« siger lederen af diskotek Twist & Shout, Rasmus Meibom, 30, Odense. Han driver sammen med tre andre diskoteket i Esbjerg og desuden Buddy Holly-diskotekerne i Århus og Grenå.

Kriminalinspektør Børge Baagø, Esbjerg, kunne i går ikke sige noget om brandårsagen efter den dramatiske brand. Der er tale om en større undersøgelse, som foretages af politiets teknikere fra Kolding, og de gik i gang i går i den store brandtomt i centrum af Esbjerg.

»Vi efterforsker sagen, men på nuværende tidspunkt er alle muligheder åbne. Der er tale om, at man skal igennem et omfattende materiale, før årsagen til branden kan findes,« siger Børge Baagø.

De to diskoteker havde i den sidste tid arbejdet sig op til at være førende i Esbjergs natteliv. Rasmus Meibom blev leder af Twist & Shout og Michael Hansen, Kolding, der også driver et vinfirma i Kolding, blev leder af Club Liquid.

»Der har været skiftet koncept og navne på det kendte dansested flere gange i de senere år, og vi fik - da vi kom til - at vide, at vi var næsten dødsdømte på forhånd. Det var hårdt de første måneder, men siden påske er det gået strygende. Så sent som lørdag havde vi stuvende fuldt hus med 600 mennesker,« siger Rasmus Meibom.

Den bygning, hvori de to diskoteker lå, har eksisteret i mere end 100 år og hed i sin tid Bonbonieren. Her var der i flere år underholdning af revykunstnere som Victor Borge og Liva Weel, og mangen en esbjergenser har fundet sin bedre halvdel på det kendte dansested.

Bygningen ejes af Willemoes Holding, og direktør Peter Willemoes, Esbjerg, mener, at det vil koste en halv snes millioner at bygge det hele op igen.

»Det er trist, at det skulle gå sådan, netop som diskotekerne havde arbejdet sig op til at være byens førende. Om der bliver diskoteker i fremtiden er for tidligt at sige noget om,« understreger han.