Øget konkurrence og faldende priser på kopimedicin betyder, at danske medicinbrugere og staten sparede godt 3,5 mia. kr. på at købe medicin på apoteket.

Danske medicinbrugere og staten sparede sidste år godt 3,5 milliarder kroner ved at vælge kopimedicin frem for originalmedicin. Sammenlignet med 2007 er der tale om en øget besparelse på knap 665 millioner kroner eller 23 procent mere end i 2007. Det skriver Berlingske Business med baggrund i en analyse som konsulentfirmaet Medica Consult har foretaget for Generiske Lægemidler, IGL, der organiserer leverandørerne af kopimedicin i Danmark.

Danmarks Apotekerforening bekræfter udviklingen.

- Priserne på kopimedicin er faldet ganske betragteligt i løbet af 2008. Samlet set er apotekernes udsalgspriser faldet med 6,5 procent. Det er et større prisfald end i tidligere år og skyldes først og fremmest, at kopimedicin er blevet billigere i Danmark, siger Per Nielsen, der er analysechef i Danmarks Apotekerforening.

Analysen fra Medica Consult og IGL viser, at omkring halvdelen af den medicin, der langes over apotekerdesken, er kopimedicin.

/ritzau/