En romersk katolsk præst, der steg til vejrs ved hjælp af hundrevis af helium-fyldte balloner er forsvundet ved Brasiliens kyst

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den katolske præst, Adelir Antonio de Carli, begyndte sin himmelflugt i havnebyen Paranagua i den sydlige del af Brasilien mandag, men forsvandt blot otte timer efter.

Reddere i helikoptere og små fiskerbåde leder efter præsten ved kysten, hvor små stykker af ballon er blevet fundet.

Adelir Antonio de Carli var iført hjelm, termodragt og faldskærm da han glad vinkede farvel til de mange fremmødte på havnen i Paranagua, der var kommet for at ønske præsten en god rejse.

Men efter otte timer blev han meldt savnet efter at de officielle havnemyndigheder havde mistet radiokontakten med præsten.

Ifølge Sydney Morning Herald drømte præsten om at slå verdensrekorden for længste ballontur, en rekord på 19 timer. Det ville han gøre for at samle penge ind til et specielt hvile-stoppested til lastbilchauffører i Paranagua, der er Brasiliens næststørste havneby for eksport af landbrugsprodukter.

Det er ikke første gang at eventyrere har forsøgt sig udi kunsten at flyve ved hjælp af de balloner, de fleste nok bedst kender som et festligt indslag til fødselsdagsfesten, eller andre store begivenheder. Således lykkedes det amerikaneren, Larry Walters i 1982 at flyve ca. 5 km. op i luften over Los Angeles i en havestol fastgjort til en masse helium-fyldte balloner.

En video med Carli offentliggjort af G1 website fra Globo TV viser den smilende 41-årige præst, der ifører sig sin dragt og bliver fastgjort til et sæde, der igen er fastgjort til massevis af grønne, røde, hvide og gule balloner. Her stiger han til vejrs til lyden af jublende mennesker.

Ifølge 'Morning Herald' fløj præsten op til en højde på ca. 6000 meter, hvorefter han faldt til en højde på ca. 2500 meter over jorden på begyndelsen af turen, der skulle føre ham til byen Dourados, 750 km nordvest for hans fødeby.

Men stærke vindstød skubbede ham ud af kurs og Carli befandt sig ca. 50 km ud for fra kysten da han sidst kontaktede Paranagua.

Carli medbragte GPS udstyr, en satellit telefon, en 'flydestol' og er en erfaren faldskærmsflyver, skriver avisen.

- Vi er helt sikre på, at han vil blive fundet i live og i god behold flydende omkring et eller andet sted på havet, siger Denise Gallas, en god ven til den forsvundne præst.

- Han vidste, hvad han kastede sig ud i og var fuldtud forberedt på, hvad der end måtte ske af fejl, siger hun.

Scroll længere ned på siden for at se video

Se video: