Terrororganisationen Islamisk Stat har udsendt en propagandavideo, der viser et skudattentat mod en dansk Arla-ansat i Saudi-Arabien. I videoen bliver der vist et billede og et navn på en dansker, som angiveligt skulle være offeret.

Men navnet og billedet i videoen er ikke identisk med den dansker, der har været ude for attentatet. Det erfarer BT fra flere kilder med indsigt i forløbet.

Episoden fandt sted den 22. november i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh. Først forlød det, at en dansk mand var blevet skudt, og sidenhen kom det frem, at manden arbejdede for Arla. Navnet har dog hele tiden været hemmeligholdt.

Men i en video offentliggjort på YouTube i dag, fremgår et specifikt navn med tilhørende billede. Flere kilder fortæller dog BT, at dette ikke skulle være den mand, der beskydes på videoen.

BT har tirsdag været i kontakt med personen, hvis navn og billede fremgår i videoen. Han opholder sig på sin bopæl i Danmark og ønsker ikke at udtale sig om sagen.

BT har kontaktet Arla med for at få klarhed over de implicerede danskere, men Arla ønsker ikke at udtale sig om den del af sagen..

Læs også:

Videoen er filmet inde fra en bil, der følger efter en anden hvid bil. Efter kort tid fryser billedet, hvorefter en boks med navn og billede på en dansk Arla-medarbejder toner frem på skærmen. Boksen er forbundet til en sort prik i førersiden på den forankørende bil.

Forfølgernes bil kører derefter op på siden af den hvid bil, og fem skud affyres mod den hvide bil, som får knust vinduet i førersiden.

Danskeren blev ramt tre gange, men skulle være i bedring og efter omstændighederne have det godt, oplyser pressechef hos Arla, Theis Brøgger, der dog ikke vil oplyse, hvor den danske mand befinder sig.