En 31-årig betjent fra København blev onsdag idømt et års ubetinget fængsel for trusler og besiddelse af våben, efter han truede to vildfarne billister med et gevær.

Det slog retten ved Næstved fast.

Den 31-årige politibetjent var på besøg hos sine forældre i Rønnede på Sydsjælland kort efter jul sidste år. Forældrene havde tidligere haft flere indbrud, så da politisønnen så to mænd kom kørende ned ad forældrenes private vej - grundet en fejl i deres GPS, har det senere vist - slog det klik for betjenten.

Læs også:

Den 31-årige for ud med sin lommelygte og blændende de to stakkels billister og truede med at 'skyde knoppen af' alle, der ikke have et ærinde på vejen.

Læs også:

De to stærkt chokerede passagerer bad betjenten om at fjerne geværet fra deres ansigt, hvorefter den 31-årige lod dem køre, hvorefter de to i bilen ringede efter politiet.

Den 31-årige betjent blev dømt for straffelovens § 192 a, om besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder. Han ankede straks dommen med påstand om frifindelse og skal nu have prøvet sin sag i Østre Landsret.