En forklaring på den mystiske musik, som astronauterne ombord på Apollo 10 kunne høre i rummet, er nu dukket op. Teorien går ikke på, at det var rumvæsner, men at det var en interferens mellem radiosystemerne i de forskellige moduler.

Teorien stammer faktisk helt tilbage fra 1974, hvor Apollo 11-astronauten Michael Collins udgav sin bog ’Carrying the Fire’.

Det skriver New York Post.

Apollo 10 blev sendt i kredsløb om Månen et par måneder inden, at Apollo 11 skulle foretage den første månelanding nogensinde. Det indebar, at forbindelsen til Jorden skulle afbrydes.

Mens kontakten til Jorden var afbrudt, kunne astronauterne pludselig høre nogle mystiske lyde, som de aldrig havde hørt før. De betegnede det som 'ikke-jordisk musik'. Det er kommet frem i nyt materiale fra NASA.

Michael Collins fortæller i sin bog, at han oplevede noget af det samme, da han var ombord på Apollo 11. Han beskrev det som en 'eerie woo-woo'-lyd.

Herudover forklarer han, at hvis han ikke var blevet advaret om lydene inden, ville have været ’død af skræk’. Han henviser altså netop til det, de havde fået at vide om den ’musik’, som besætningen på Apollo 10 oplevede på prøve-turen.

’Det var en interferens mellem månelandingsmodulets og hovedmodulets radiosystemer… Det stoppede, da månelandingsmodulet landede, og det startede igen for lidt siden. En mærkelig lyd på et mærkeligt sted,’ skrev Michael Collins i sin bog.

Michael Collins' teori bakkes op af Kristoffer Leer, der er Post Doc ved Institut for Rumforskning og Rumteknologi på DTU Space.

»Månen har ikke noget magnetfelt. Derfor er det sandsynligt, at det er noget interferens mellem radiosystemerne på Apollo 10. Det er i hvert fald der, man bør lede efter forklaringen,« siger Kristoffer Leer til BT.

Kristoffer Leer understreger, at han ikke tror på, at der er tale om lyde fra rumvæsner.

»Det er jo nemt at komme med de der eksotiske forklaringer om rumvæsner, der prøver at sende nogle signaler til jorden. Det er jeg mildt sagt noget skeptisk overfor,« siger Kristoffer Leer.

Man har for nyligt hørt nogle lignende lyde på Cassini-missionen, som i øjeblikket er i kredsløb om Saturn. Her kan det dog ifølge Kristoffer Leer have en mere naturlig forklaring, da Saturn modsat Månen har sit eget magnetfelt.