En ung dreng med armen viklet ind i en slynge endte med at løbe med en del af opmærksomheden, da den britiske kongefamilie lørdag trådte ud på slottets balkon under fejringen af dronning Elizabeths fødselsdag.

Men hvem er egentlig drengen med det lysebrune hår og det røde slips?

For de fleste vil hans navn næppe vække den store genkendelse:

Albert Windsor.

Her ses Albert Windsor sammen med prins William, hertuginde Kate og deres tre børn - George, Charlotte og Louis.
Her ses Albert Windsor sammen med prins William, hertuginde Kate og deres tre børn - George, Charlotte og Louis. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Den unge dreng på 11 år er den ældste søn af Lord Nicolas Windsor og barnebarn af hertugen af Kent, prins Edward - der er fætter til dronning Elizabeth.

Det giver ham en placering som nummer 40 i arvefølgen til den britiske trone. Det skriver People.

Alberts Windsors far - Lord Nicholas Windsor - var også at finde på balkonen, da dronning Elizabeth lørdag blev fejret ved den traditionsrige 'Trooping the Colour'-parade i det centrale London.

Han mistede selv sin plads i arvefølgen, da han i 2001 konverterede til den romersk-katolske kirke.

Store dele af den britiske kongelige familie var lørdag samlet på balkonen under 'Trooping the Colour'-paraden i forbindelse med Dronnings fødselsdagsfejring.
Store dele af den britiske kongelige familie var lørdag samlet på balkonen under 'Trooping the Colour'-paraden i forbindelse med Dronnings fødselsdagsfejring. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Hvorfor 11-årige Albert Windsor havde sin arm i en slynge - der så en anelse hjemmelavet ud - vides endnu ikke.

På balkonen stod han ved siden af den femårige prins George, der er den ældste søn af prins William og hertuginde Kate. De havde også deres to yngste børn - fireårige prinsesse Charlotte og et-årige prins Louis - med.

Det var første gang, at Louis kunne vinke løs til folket fra balkonen.

I den anden side stod prins Harry og hertuginde Meghan, som for første gang siden fødslen af parrets søn, Archie, var at se sammen i offentligheden. De havde dog ikke deres lille dreng med, da han endnu er for lille.