Hvorfor stod prins Harry og hertuginde Meghan så langt tilbage, da de lørdag trådte ud på slottets balkon sammen med resten af den kongelige familie under fejringen af dronning Elizabeths fødselsdag?

Det undrede flere sig over på de sociale medier – men forklaringen er ganske enkel og helt udramatisk.

Lørdag var første gang, at Harry og Meghan var at se sammen i offentligheden, siden de for lidt mere end en måned siden blev forældre for første gang, da sønnen Archie kom til verden.

Mange var derfor spændt på at se parret – og der var flere muligheder for det i løbet af dagen, hvor prins Harrys bedstemor, dronning Elizabeth, blev fejret ved den traditionsrige 'Trooping the Colour'-parade i det centrale London.

Her ses prins William med prins Louis i favnen, hertuginde Kate, prinsesse Charlotte, prins George, hertuginde Camilla, prins Charles, dronning Elizabeth, prins Harry og hertuginde Meghan på balkonen sammen med andre medlemmer af den kongelige familie.
Her ses prins William med prins Louis i favnen, hertuginde Kate, prinsesse Charlotte, prins George, hertuginde Camilla, prins Charles, dronning Elizabeth, prins Harry og hertuginde Meghan på balkonen sammen med andre medlemmer af den kongelige familie. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Men da den kongelige familie trådte ud på balkonen for blandt andet at overvære et flyshow over slottet, stod Harry og Meghan helt bagerst.

At de stod der, skyldtes dog hverken intern fnidder eller drama i kongehuset.

Det skyldtes derimod den royale protokol samt et ønske om, at børnene skulle være i fokus.

Det har redaktøren for magasinet 'Majesty', Joe Little, tidligere forklaret til People.

»Hun (Meghan, red.) var måske ikke så prominent, som mange måske havde regnet med, men der er en fast hakkeorden,« fortæller han.

Da prins William er den ældste bror og er højere i arvefølgen, var det derfor naturligt, at han og hustruen, Kate, gik ud på balkonen før Harry og Meghan og fik en mere prominent plads.

Da de samtidig havde deres tre små børn med, George, Charlotte og Louis – og da børnene plejer at stå forrest ved begivenheden – stod de af de grund, hvor de stod.

Harry og Meghans lille søn var ikke med til begivenheden, da han endnu er for lille.