Lyt til artiklen

Efter 11 års ægteskab er prinsesse Nathalie og Alexander Johannsmann blevet skilt.

Det bekræfter Kongehuset over for Billed-Bladet.

Parret blev gift i Den Evangeliske Kirke i Bad Berleburg i 2011 og har sammen børnene Konstantin Gustav Heinrich Richard på 12 år samt 7-årige Louisa Margareta Benedikte Hanna.

47-årige prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, der er prinsesse Benediktes yngste datter og dermed niece til dronning Margrethe, mødte tyskfødte Alexander Johannsmann i 2006 i forbindelse med deres fælles interesse og arbejde med hestesport.

Prinsessen red med i hesteshowet 'Apassionata' i Aarhus, og Alexander hentede hendes Fantast i Berleburg for at køre den til Aarhus, skriver Billed-Bladet.

»Jeg var i Berleburg klokken 7 om morgenen, og Nathalie stod klar med hesten. Jeg troede, hun var hestepasser. Jeg anede ikke, hun var prinsesse,« fortalte Alexander Johannsmann til ugebladet i 2010.

Prinsesse Nathalie har repræsenteret Danmark ved OL og indtil november sidste år været landstræner for det danske dressurlandshold.

Efter fire år var det dog slut for prinsessen, da man havde lavet 'omstruktureringer i setuppet omkring det danske dressurlandshold'. Det betød, at prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein først blev fyret som landstræner for så at blive tilbudt en plads i det nye team.

Et team, der skal bestå af flere eksperter i form af 'anerkendte profiler inden for international topdressur' frem for én decideret landstræner, men det ønskede hun ikke.