Hun har været dansk landstræner i dressur i fire år, men nu er den rejse slut.

For omstruktureringer i setuppet omkring det danske dressurlandshold betød, at prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein først blev fyret som landstræner for så at blive tilbudt en plads i det nye team.

Et team, der skal bestå af flere eksperter i form af »anerkendte profiler inden for international topdressur« frem for én decideret landstræner, men det ønskede hun ikke.

»Jeg har været utrolig glad for mit job, og det har været sjovt og givende. Samtidig er det en spændende tid, vi er på vej imod, med VM på hjemmebane i Herning til august næste år. Det er trist, men jeg kunne ikke se mig selv i det nye setup,« siger prinsesse Nathalie til Zibrasport.

I sin tid som dansk landstræner var hun med ved årets OL i Tokyo. Her blev det blandt andet til en flot fjerdeplads i holdkonkurrencen, og ved årets EM i dressur tog danskerne så bronze, mens Cathrine Dufour og Bohemian i den individuelle konkurrence vandt sølv.

Derfor har hendes pludselige exit da også rystet dele af dressurverdenen.

Og netop Dufour har fortalt, at hun ærgrer sig over ikke længere at skulle have prinsesse Nathalie som landstræner. En træner, der har betydet meget for hende, og som har gjort det danske hold »medaljeaktuelle«, som hun fortalte det til B.T.

»Det er superærgerligt. Nathalie er en kæmpe kapacitet, som virkelig har brændt for det her landshold. Hun har virkelig haft sit hjerte med hele vejen. Jeg ved godt, at forbundet har en god intention med det. Jeg håber bare, at Nathalie kan være en del af den videre proces, inden vi har VM på hjemmebane til næste år,« fortalte hun blandt andet.

Det var i en pressemeddelelse 17. november, at Dansk Ride Forbund kunne fortælle, at der kommer et nyt setup, og at det i den forbindelse betød farvel til prinsesse Nathalie, som de havde håbet på at kunne beholde.

»Ændringen betyder konkret, at Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fratræder sin nuværende stilling pr. dags dato efter lidt over fire år på posten. Det var DRFs ønske at fortsætte samarbejdet med landstræneren ved i stedet at tilknytte hende som en gennemgående figur i det nye ekspertteam. Men det tilbud har landstræneren desværre valgt at takke nej til,« lød det.