Dansk Ride Forbund smed en regulær bombe onsdag eftermiddag.

Her udsendte forbundet nemlig en meddelelse, hvor der stod, at prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein stopper som landstræner for det danske dressurlandshold.

Og det er noget, som den danske dressurstjerne Cathrine Dufour er ked af. Det fortalte hun, da B.T. fangede hende over telefonen onsdag aften.

»Det er superærgerligt. Nathalie er en kæmpe kapacitet, som virkelig har brændt for det her landshold. Hun har virkelig haft sit hjerte med hele vejen,« lød det fra den danske rytter, der ligger nummer to på verdensranglisten, inden hun fortsatte:

Nanna Skodborg Merrald på Zack og landstræner Prinsesse Nathalie følger med under individuelfinalen i dressur til OL i Tokyo, onsdag den 28 juli 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Nanna Skodborg Merrald på Zack og landstræner Prinsesse Nathalie følger med under individuelfinalen i dressur til OL i Tokyo, onsdag den 28 juli 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg ved godt, at forbundet har en god intention med det. Jeg håber bare, at Nathalie kan være en del af den videre proces, inden vi har VM på hjemmebane til næste år.«

Hvad har hun tilført holdet, siden hun blev landstræner i 2017?

»Hun har skabt et sammenhold. Og så har hun gået ind med et ildhjerte, som jeg aldrig har set før. Hun gik mere op i, at det gik os godt, end at det gik hende selv godt.«

Hvad har hun betydet for dig personligt?

»Hun er min daglige træner, og jeg vil blive ved med at træne hos hende. Så det er klart, at hun betyder meget for mig. Hun har også givet mig en masse erfaring, som jeg har kunnet læne mig op ad.«

Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein stod i spidsen for det danske dressurlandshold i Tokyo tidligere på året, hvor det eksempelvis blev til en fjerdeplads i holdkonkurrencen ved OL. Og så kunne hun se landsholdet tage en bronzemedalje i holdkonkurrencen ved EM tilbage i september.

Appropos medaljer, så er det netop, hvad den nu tidligere dressurlandstræner har givet Danmark i de seneste cirka fire år.

»Nathalie har gjort os medaljeaktuelle. Hun har ført Danmark op på et unikt dressurniveau. Så kort og godt kan det siges,« lød det således afsluttende fra 29-årige Cathrine Dufour, der i den individuelle konkurrence til EM vandt sølv på hesten Bohemian.