Reglerne for ombytning af udenlandske kørekort er en udfordring for trafiksikkerheden, mener S-ordfører.

København. Består en udenlandsk bilist køreprøven til personbil, så kan bilisten overføre alle kategorier fra sit udenlandske kørekort til sit danske.

Det betyder, at bilisten også kan få sine tilladelser til at køre bus eller lastbil i hjemlandet ombyttet til et dansk kørekort ved at bestå køreprøven til personbil.

Sådan ser reglerne ud i dag, men står det til transportordfører Troels Ravn (S), skal reglerne kigges efter. Det siger socialdemokraten i Folketingets spørgetime onsdag.

- Det handler om trafiksikkerhed. Vi skal som borgere være sikre på, at ombytningen af udenlandske kørekort ikke udfordrer vores høje krav til trafiksikkerheden.

- Kørelærerforeningen siger, at det er et velkendt problem. Udlændinge kommer til Danmark, uden de har den fornødne kvalitet til at færdes her i landet, siger ordføreren.

Han opfordrer transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) til at revurdere reglerne.

Ministeren lægger dog vægt på, at udlændinge skal igennem flere prøver, hvis kørekortet til eksempelvis lastbil og bus skal bruges i erhvervsøjemed.

- Skal man bruge kørekortet erhvervsmæssigt skal man også bestå en EU-kvalifikationsuddannelse. Man skal huske, at der skal mere til.

- Jeg finder intet belæg i Færdselsstyrelsen til, at man skal lave reglerne om. Jeg vil gerne tage en drøftelse, men jeg vil ikke love noget her, siger ministeren.

René Arnt, der er landsformand for Dansk Kørelærer-Union, støtter gerne op om, at man giver reglerne et eftersyn.

- Der er ingen tvivl om, at der er en pointe i, at nogle har erhvervet kørekort på en meget lemfældig måde, men lovgiverne må sikre sig, at det ikke sker, siger formanden.

Han understreger, at han ikke kan dokumentere, at de nuværende regler for ombytning svækker trafiksikkerheden.

- Vi må have en tillid til, at lovgivere dybtgående undersøger de regler for køreundervisning, der er i de pågældende lande, og dermed sikrer en høj færdselssikkerhed, siger landsformanden.

/ritzau/