Per Nielsens 14-årige datter har været væk siden den 21. maj.
Per Nielsens 14-årige datter har været væk siden den 21. maj.
Fodboldkoryfæet Per Nielsen efterlyser sin 14-årige datter, som har været forsvundet siden onsdag den 21. maj. Per Nielsens datter Mathilde Nielsen bor på institutionen Sparta i Jylland, fordi hun har nogle psykiske udfordringer i sin hverdag, forklarer hendes far. 

Læs også: Trods kæmpe Facebook-jagt: Per Nielsens datter er stadig forsvundet

På institutionen får hun hjælp til sine udfordringer, men de sidste 10 dage har hverken institutionen eller Mathildes familie har været i kontakt med hende.

- Hun er stukket af sammen med en anden beboer, og vi aner ikke, hvor de kan være. De kan være alle steder, men vi kan ikke få kontakt med hende på hendes telefon eller Facebook. Det er virkelig forfærdeligt, siger den nuværende Hvidovre-træner til BT.


Familien ser sig nu nødsaget til at efterlyse hende i medierne, da de ikke mener, politiet gør tilstrækkeligt for at finde den 14-årige Mathilde, der blev konfirmeret for 14 dage siden.

- Vi har den opfattelse, at politiet ikke gør ret meget for at finde vores datter. Derfor har vi også valgt at lave en eftersøgning på Facebook. Men vi har brug for, at der kommer noget ud i medierne. Mathilde skal findes, siger Per Nielsen til BT.

Per Nielsens datter er tidligere stukket af. Men det er mere end et år siden sidst. At hun nu igen er forsvundet er et stort tilbageslag for hele hendes familie, der sidder magtesløse tilbage på Sjælland.

- Vi har det forfærdeligt. Vi har lige holdt konfirmation for Mathilde for fjorten dage siden, og der havde Mathilde det rigtig godt og alt gik fremad. Hun er lige kommet til den her institution, og det gik godt. Så det er et tilbageslag og en overraskelse for alle. Det er virkelig frustrerende, for vi kan ikke gøre ret meget, siger Per Nielsen.

Per Nielsen spillede fra 1993-2008 i Brøndby. Han var i mange år anfører, og han nåede at spille 548 kampe, inden han stoppede karrieren for at blive træner i stedet. Da BT taler med Brøndby-koryfæet fredag aften, er det en tydelig berørt mand, der er i røret.

- Som forældre bliver man virkelig frustreret, når man føler, at politiet ikke gør så meget ud af det, fordi hun er en ung teenager, og der er mange af dem, der forsvinder, siger Per Nielsen.

Han frustration bliver ikke mindre af, at politiet ikke aktivt eftersøger hans blot 14-årige datter, der er 173 centimeter høj med grønne øjne og brunt hår.

- Når vi er i kontakt med politiet, får vi at vide, at hun er efterlyst. Men det er ikke sådan, at de aktivt er ude og lede efter hende. Det vil sige, at hvis hun bliver taget for butikstyveri, bliver politiet måske opmærksomme på hende, men det er ikke sådan, at de går ud og finder hende på gaden, siger Per Nielsen.

Midt- og Vestjyllands politi forklarer, at Mathilde Nielsen blev efterlyst lokalt den 22. maj, og den 29. maj blev den 14-årige teenager efterlyst i hele landet. 

- Men vi har ikke foretaget en mere omfattende søgning, da vi ikke har grund til at tro, at hun er i fare, eller at hun er forsvundet mod sin vilje, siger Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands politi.


Læs også: Trods kæmpe Facebook-jagt: Per Nielsens datter er stadig forsvundet

Han siger samtidig, at der ikke er meget politiet kan gøre, så længe hun er forsvundet frivilligt.

- De er jo ikke stukket af fra et lukket sted med hegn eller noget, og hun er ikke tvangsanbragt. Hvis en patrulje møder hende i en eller anden sammenhæng, så bliver der spurgt til personnummer, og så finder vi hende. Vi har ikke andet, vi kan gå efter, siger vagtchef Bjarne Askholm.

Midt- og Vestjyllands politi kan kontaktes på telefon 114, hvis du har oplysninger om Mathilde Nielsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.