Pierre Gasly var stærkt utilfreds med Kevin Magnussen efter søndagens Formel 1-grandprix.

Den danske Haas-kører ramte Toro Rosso-køreren på de sidste dramatiske omgange, hvor begge piloter derfor lige akkurat endte uden for top-10. Og pointene.

Formel 1-journalisten Luke Smith skriver på Twitter:

»Gasly er rasende over Magnussen. Siger at han sendte ham i væggen efter gen-starten. Han kalder ham 'den farligste fyr, jeg har kørt med'. Da han fik at vide, at Magnussen fik en 10-sekunders straf, sagde han: 'Han skulle have haft halvdelen af det på licensen',« lyder det med reference til de strafpoint kørerne kan tildeles efter farlige episoder.

Sammenstødet mellem de to skete mod slutningen af grandprixet i Baku, hvor løbet blev givet fri efter en safety car udløst af flere utrolige kollisioner. Læs mere om det her

Selv gav Kevin Magnussen efter løbet sin forklaring på, hvad der skete i situationen med Pierre Gasly:

»Det, der sker til sidst, er, at jeg låser på alle hjulene, selv om jeg bremsede 50 meter tidligere, end man skal normalt. Der var så meget skade på bilen – og jeg lå også i slipstrøm, så der var ikke så meget at bremse med. Så jeg låste alt, hvad der var og røg ligeud,« sagde Kevin Magnussen til 3+.

Danskeren fik altså efter løbet en straf på 10 sekunder af løbsstewarderne, hvilket dog ingen reel betydning fik for slutstillingen. Kevin Magnussens blev på 13.-pladsen sidst af alle de biler, der kom i mål.

Han fik dog også to point til licensen, hvor han nu i alt har otte point i de seneste 12 måneder. Får man 12 point inden for de altid seneste 12 månder, udløser det en karantæne i et grandprix. Et af Magnussens point bortfalder dog mandag på grund af tidsgrænsen (han fik det 30. april sidste år).

Pierre Gasly i aktion i Baku, hvor han kom i nærkontakt med Kevin Magnussen til sidst i løbet.
Pierre Gasly i aktion i Baku, hvor han kom i nærkontakt med Kevin Magnussen til sidst i løbet. Foto: VALDRIN XHEMAJ
Vis mere

Det var egentlig ganske utroligt, at Kevin Magnussen overhovedet fik bugseret sin Haas-racer i mål. Allerede på første omgang blev han ramt voldsomt af Marcus Ericsson, der på samme vis fik en 10-sekunders-straf.

»Han låser og ryger ind i mig og kører hele vejen op gennem siden af bilen. Han laver hul i sidekassen og river hele gulvet af hen til baghjulet. Der sidder ting fast, der sidder og vibrerer,« forklarede Kevin Magnussen.

Den kollision påvirkede hele danskerens grandprix.

»Det var ikke det nemmeste løb med hele den ene side af bilen, der manglede, vibrationer, ingen downforce. Det eneste, der var at gøre, var at hænge i og håbe, at netop det, der skete, skete,« sagde Kevin magnussen om de mange udgåede biler til sidst:

»Men i dag var det for meget skade på bilen. Jeg ved ikke, hvor meget, man kan se på tv-billederne, men hele den ene side af bilen manglede stort set.«

Alligvel var han tæt på at snuppe point. Da løbet blev givet fri efter safety car-perioden til sidst, lå Kevin Magnussen faktisk nummer 10.

»Det er irriterende at være oppe og ligge til point så tæt på mål, men jeg vidste at det ville blive rigtigt svært at holde dem bag mig efter safety car. Men at jeg så låste i sving tre det var noget af en overraskelse,« sagde Kevin Magnussen.

Næste Formel 1-grandprix køres 13. maj i Barcelona.