Comeback: Thomas Kahlenberg fortæller om de fire uger, han var suspenderet fra førsteholdet i Wolfsburg

Hvis Thomas Kahlenbergs knap to år i tyske Wolfsburg skulle sammenlignes med en rutchebane-tur, så må han have godt og grundigt ondt i maven i dag.

For turen er kun gået en vej. Og det er nedad.

En slem skade satte ham ud af spillet i næsten et halvt år efterfulgt af endnu længere tid ind og ud af holdet.

Kulminationen på Kahlenbergs tyske mareridt kom dog i sidste måned, hvor han pludselig blev kaldt ind på Wolfsburgs nye træner Pierre Littbarskis kontor og fik meddelelsen, at han var suspenderet fra førsteholdet.

Årsagen var manglende engagement og vilje, og klubben kaldte det disciplinære årsager. Svært at forstå for dem, der kender Thomas Kahlenberg. Blandt andet landstræner Morten Olsen havde svært ved at forestille sig Kahlenberg påvirke en trup negativt.

Siden fulgte fire uger med amatørspillere på reserveholdet og træning på skæve tidspunkter og langt fra den privilegerede tid som førsteholdsspiller.

I denne uge blev han benådet af træner Littbarski og er tilbage i førsteholdstruppen. Kahlenberg er tydeligt mærket af oplevelsen.

- Det har været hårdt. Det har ikke været sjovt, mens det har stået på, og jeg har ikke været i det bedste humør. Men i stedet for at sætte mig i et hjørne, så har jeg kløet på og forsøgt at gøre mit bedste hver eneste dag. Det var ligesom det eneste konstruktive, jeg kunne gøre, fortæller Kahlenberg for første gang om suspenderingen.

Han er naturligt nok ikke enig i suspenderingen, men han er også klar over, at det ikke nytter noget at skyde med skarpt.

- Jeg er stadig i Wolfsburg, og nu er det bedste for mig at se fremad. Træneren begrundede suspenderingen med, at jeg ikke var nok engageret i tingene, og det må jeg så tage til efterretning.
Nu er jeg tilbage i førsteholdstruppen, og jeg føler, at jeg er kommet styrket ud af det. Jeg er blevet stærkere mentalt, og jeg er enormt fodboldsulten. Men altså, jeg havde gerne været suspenderingen foruden for at opnå de ting, konstaterer den danske landsholdsspiller, der qua sin situation også er ude af landsholdstruppen.

Han er naturligvis glad for at være taget tilbage i førsteholdstruppen under nøje »overvågning« af træner Littbarski, som tyske medier beskriver det. Han erkender dog, at han er meget i tvivl om, hvor han spiller efter sommerferien.

- Det er klart, at hele forløbet her ikke ligefrem har hjulpet på forholdet mellem mig og Wolfsburg.
Jeg er selvfølgelig frustreret over, at jeg ikke har spillet nok hernede og vist det, jeg kan. Og klubben er nok også skuffet over, at de ikke har fået det ud af mig, som de forventede, da de købte mig. Så det ville da være dumt ikke at kigge sig om på markedet efter denne sæson, siger Kahlenberg, der dog ikke afviser at blive i Wolfsburg.

- Vi ved jo alle, hvor hurtigt tingene ændrer sig i fodbold, og der kommer nok en ny træner efter sommerferien. Så måske står jeg i en helt anden situation der.

- Jeg må se, hvad der sker i den sidste del af sæsonen, og om jeg får mulighed for at spille kampe igen. Men jeg vil ikke udelukke noget, slutter Kahlenberg.