Lyt til artiklen

Mandag aften skulle DR1 have vist programmet 'Dobbeltmorderen og Anders Lund Madsen'. Men kort før tid har DR valgt at fjerne udsendelsen fra sendeplanen til fordel for en genudsendelse af 'Gintberg på Kanten', der i stedet ruller over skærmen kl. 20.45.

Det skyldes ifølge DR, at det er for tidligt at vise programmet på grund af retssagen mod den formodede dobbeltmorder, der er sigtet for at have dræbt to personer på forsorgshjemmet Saxenhøj i maj 2014.

Der er nemlig ikke faldet dom i sagen mod den person, som medvirker i programmet sammen med Anders Lund Madsen, fortæller chefen for DR Aktualitet og Debat, Jesper Larsen.

»Vi har været for hurtige i forhold til hvordan og hvorledes. Det er en flot og begavet udsendelse, som gør én klogere. Men det vil fremgå af udsendelsen, hvem personen er, og det er vi ikke interesseret i. Vi har ikke nævnt hans navn, som andre medier har gjort,« siger Jesper Larsen til BT.

I programomtalen til udsendelsen, som DR selv står for at lave, bliver der dog nævnt et navn. Omtalen er senere blevet fjernet fra DRs tv-oversigt.

Artiklen fortsætter under billedet:

I DR1s programomtale nævner de navnet på den formodede drabsmand, som medvirker i programmet »Dobbeltmorderen og Anders Lund Madsen«. Programmet skulle være vist mandag aften, men fordi der ikke er faldet dom i retssagen mod den sigtede, har DR valgt at tage udsendelsen af skærmen.
I DR1s programomtale nævner de navnet på den formodede drabsmand, som medvirker i programmet »Dobbeltmorderen og Anders Lund Madsen«. Programmet skulle være vist mandag aften, men fordi der ikke er faldet dom i retssagen mod den sigtede, har DR valgt at tage udsendelsen af skærmen. Foto: Kilde: Dansk TV-oversigt
Vis mere

DR har tidligere fjernet en udsendelse med den sigtede drabsmand, da de i maj 2014 valgte at tage programmet 'Sindssygehospitalet' af hjemmesiden, fordi en af hovedpersonerne i programmet var den sigtede mand, som også medvirker i 'Dobbeltmorderen og Anders Lund Madsen'.

LÆS OGSÅ:

I tv-dokumentaren 'Dobbeltmorderen og Anders Lund Madsen' vender journalisten tilbage til den sigtede drabsmand for at forsøge at få svar på, hvordan det kunne gå så galt, at det endte med dobbeltdrab. Og om man kunne have forhindret, at den nu 29-årige mand endte med at tage livet af to personer.

Jesper Larsen fortæller, at DR ikke har opgivet udsendelsen, men han kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvornår programmet bliver vist.