Den offentligt støttede københavnske modeuge har placeret store ordrer hos direktør Eva Kruses egen samlever Thomas Hargreave.

Det kan B.T. afsløre tirsdag.

Senest har Thomas Hargreaves firma Stage 7 været leverandør af verdens længste catwalk på det københavnske strøg 14. august med den internationale supermodel Helena Christensen som protektor og 220 modeller i dansk modetøj.

Her blev selve udvælgelsen af Thomas Hargraeve foretaget af brancheforeningen Dansk Mode & Textil. Men det var stadig Eva Kruse, som var direktør for sin egen mand.

Indtil august sad Thomas Hargreave selv i bestyrelsen for Danish Fashion Institute, der laver modeugen, hvor hans egen samlever altså er direktør. Alligevel gav modeinstituttet den ene ordre efter den anden.

Professor i forvaltningsret, Claus Haagen Jensen, ved Copenhagen Business School, mener det er ulovligt, at Eva Kruse er chef for et selskab, der ansætter hendes samlever.

- Jeg er tilbøjelig til at mene, at det er ulovligt. Det er ikke så meget det, at hun ikke er med til at ansætte sin kæreste, men mere det, at hun har det daglige chefansvar over ham. Her er der da habilitetsproblemer – og det må der ikke være, siger professoren.

Både Eva Kruse og kæresten Thomas Hargreave henviser til modeugens bestyrelsesformand, Teis Bruun, der også er chef for modefirmaet Bruuns Bazaar.

- Jeg forholder mig roligt til kritikken af processen omkring Danish Fashion Institutes valg af leverandører og vores brug af midler. Vi har altid overholdt alle regler omkring inhabilitet og udbudsrunder. Alle forhandlinger med Thomas Hargreave sker med undertegnede, og Eva Kruse har intet med dette at gøre, skriver bestyrelsesformanden.

Modeugen har i 2008-2010 fået over 11 millioner kroner i støtte fra Københavns Kommune og staten. Senest fik modeugen fem millioner kroner til netop verdens længste catwalk af Fonden til Markedsføringen af Danmark under Erhvervs- og Økonomiministeriet.

Eva Kruse sidder ellers selv i bestyrelsen hos netop den fond. Men Pelle Andersen, kontorchef ved M-fonden, henviser til, at Eva Kruse forlod møderne under vurderingen af, hvem der skulle have de offentlige millioner.

- Men selvfølgelig vil vi se på det, hvis det viser sig, at der er tale om, at der er foregået noget, som ikke burde være sket, siger han.