Flere og flere familier modtager julehjælp fra Røde Kors. På kun to år er tallet steget med næsten 80 procent.

Der er stadig lang tid til jul, men forberedelserne er i fuld gang hos Dansk Røde Kors.

Ansøgningerne om at få økonomisk hjælp til at klare julemiddagen og gaverne til børnene strømmer ind. Og antallet af familier, der modtager hjælp, kommer igen i år til at slå alle rekorder.

I 2009 modtog 1114 familier hjælp af Røde Kors i julen. I 2010 steg tallet til 1866 familier, men i år vil flere end 2000 familier vil få julehjælp af Røde Kors.

Det svarer til en stigning på mere end 80 procent på bare to år.

Dermed er julehjælpen det område i Røde Kors, der vokser hurtigst. Og over 200 frivillige kommer i år til at bruge deres jul på at hjælpe.

Generalsekretær Anders Ladekarl mener, at det stigende behov hænget tæt sammen med udviklingen i antallet af fattige og udsatte i samfundet. Og han mener, det er på høje tid, at der bliver gjort noget ved tendensen politisk.

- I Røde Kors er vi glade for at kunne hjælpe sårbare familie i juletiden. Det betyder blandt andet, at børnene også kan tale med om, hvilke gaver, de har fået, når de skal i skole igen.

- Men det burde jo grundlæggende ikke være nødvendigt for os at uddele nødhjælp her i Danmark, siger han.

Det er langt fra kun op til jul, at familier beder Røde Kors om hjælp.

- Stadig flere mennesker henvender sig til Røde Kors for at få hjælp til at klare hverdagen. Vi gør, hvad vi kan, men der skal mere til, siger Anders Ladekarl.

Han er glad for, at der ser ud til at være politisk flertal for at afskaffe kontanthjælpsloftet og starthjælpen, som ifølge Røde Kors bringer mange mennesker i en sårbar situation.

Modtagerne af julehjælpen er oftest enlige forsørgere, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen.

Julehjælpen i Røde Kors består enten af en kurv med købmandsvarer eller et gavekort, så familien selv kan bestemme, hvad den vil købe.

/ritzau/